Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Pozdrav svima!
Zanima me da li se glikolna kiselina moze kucno upotrebljavati tj. da li se moze kupiti u apoteci i koristiti kod kuce.
Ako moze, zelela bih da znam tacno kakvo je njeno dejstvo,koja je cena i na koji nacin se ona upotrebljava...
Za kucnu upotrebu su preparati do 10 % glikolne kiseline. Odlican preparat je Dercom Active brenda dr Wolf- izuzetno dobra podloga, bez mirisa, obozavaju ga muskarci, a i nekoliko mojih prijateljica u sestoj i sedmoj deceniji su odusevljene postignutim efektima.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
A da li se moze koristiti glikolna kiselina koja nije u sastavu nekih preparata?Recimo, ja sam na Internetu videla da se prodaje 30%, 40%...glikolna kiselina, koja se nanosi na kozu cetkicom i moze da se koristi kod kuce.I da li znate bar orijentaciono kolika je cena?
glikolna kiselina 30 i 40 % se koristi u kozmetickim salonima u kojima rade skolovani kozmeticari. Oni imaju licencu za rad do 40 % koncentracije . 70 % koncentraciju rade dermatohirurzi i hirurzi plasticari.
30 i 40 % nisu predvidjeni za opstu upotrebu neobucenim osobama. Inace odnos cost benefit je najbolji za kiseline lipo kozmetike-prof Slavice Siler Marinkovic
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
U apoteci mozete kupiti napr Dercom activ- 10 % glikolna kiselina u veoma dobroj podlozi -Ovaj preparat se pokazao zaista odlicnim za uklanjanje posledica fotostarenja a i zaustavljanje fizioloskog starenja. Narocito ga vole muskarci jer nije parfimisan. Ja sam ga nedavno poklonila mom decku da ne ostari pre vremena pa da ljudi ne pomisle da sam sponzorusa
A kakvo je tacno dejstvo Dercom aktiv preparata?
Ja recimo nikada nisam imala velike probleme sa bubuljicama, ali ipak me nisu potpuno zaobisle...tako da mi koza na licu bas i nije savrseno glatka.Zelela bih da uklonim te "mikro-oziljke" i da mi koza bude potpuno zdrava.Pa sad - sta mi vi preporucujete?
P.S. Molim Vas nemojte nesto preskupo...
Dercom Activ ili 10 % glikolna kiselina stabilizovana u odlicnoj hidrantnoj krem podlozi blago pilinguje povrsinske slojeve koze uklanja visak mrtvih rozastih celija i stimulise deobu i stvaranje novih celija pokozice. Na slican nacin uklanja i mestimicne nakupine pigmenta u mrtvim rozastim celijama . Pored ovog regenerisuceg i izbeljujuceg dejstva na povrsinski sloj koze Dercom activ deluje stimulativno i na fibroblast osnovnu celiju krzna koze koja stara vlakna i medjucelijsku supstancu koji mogu da ispune defekt tkiva u vidu oziljka od akni kao i bore- mimicne gravitacione ili atroficne. Ima vise preparata sa glikolnom kiselinom ali je sustina u dobroj podlozi i stabilnom preparatu koje ce koza prepoznati kao prijateljske i propustiti ih kroz barijeru
Mari01 napisao:Koja je cena Dercom Activ-a? I u kojoj apoteci ga mogu nabaviti?
cena je 1.400 din. Odlican je od svih preparata koje sam probala a veruj mi ima ih mnogo! dercome activ je neprevazidjen! to ti kazem iz svog dugogodisnjeg iskustva sa katastrofalnom kozom! Pozdrav i kupi ga sto pre mozda malo skup za nase uslove ali vredi!
pozdrav
imam dva pitanja vezana za krem dercom activ:
1.da li ga mogu koristiti zene u zrelim godinama(cetrdesete) sa neproblematicnim licem,posto ste Gorana napisali da je odlicna za sprecavanje starenja?
2.Da li ovaj mali procenat kiseline 10% nije kontraindikovan u ovim suncanim danima (da li postoji mogucnost da ostanu fleke ako se direktno izlozimo suncu koristeci ovaj krem)?