ne mogu da zatrudnim

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
dzejdi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:36 pm

ne mogu da zatrudnim

Post od dzejdi »

Suprug i ja smo u braku dve godine i nisam uspela da zatrudnim. Kod njega je spermogram pokazao Oligoasthenospermiu, a ima i varikocelu na desnom testisu. Sada je na daljim pretragama, ali mene interesuje koji bi moj iduci korak u ispitivanjima mogao da bude, napominjem da sam radila vaginalni, cervikalni i bris na hlamidiju i da su brisevi uredni.
Da li mi preporucujete ispitivanje nivoa progesterona, i endimetrijalnu biopsiju kako bi se odredilo da li se ovulacija desila ili ne.
Merenjem bazalne temperature videla sam da mi bas nisu pravilne te bas i ne mogu sa sigurnoscu tvrditi da li se desavaju ili ne.
Molila bih da mi odgovorite, jer mi moj lekar savetuje da uradim HSG, a ja bih ga odlozila jos nekim analizama.
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veki30 »

Ja koliko znam HSG se radi tek kad nije dokazana ovulacija, sto i nije 100% sigurno na osnovu bazalne temperature, ja sam isla na folikulometrije, gde se ciklus prati UZ i tek ako ovo dokaze da nema ovulacije ide se na sledeci korak.
kafa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 12, 2005 5:02 pm

Post od kafa »

HSG se radi da bi se ustanovilo da li su jajovodi prohodni.Upravu je dr. sto ti to predlaze,a isto mislim da bi trebala da uradih i hormonski status...
Odgovori