Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Suprug i ja smo u braku dve godine i nisam uspela da zatrudnim. Kod njega je spermogram pokazao Oligoasthenospermiu, a ima i varikocelu na desnom testisu. Sada je na daljim pretragama, ali mene interesuje koji bi moj iduci korak u ispitivanjima mogao da bude, napominjem da sam radila vaginalni, cervikalni i bris na hlamidiju i da su brisevi uredni.
Da li mi preporucujete ispitivanje nivoa progesterona, i endimetrijalnu biopsiju kako bi se odredilo da li se ovulacija desila ili ne.
Merenjem bazalne temperature videla sam da mi bas nisu pravilne te bas i ne mogu sa sigurnoscu tvrditi da li se desavaju ili ne.
Molila bih da mi odgovorite, jer mi moj lekar savetuje da uradim HSG, a ja bih ga odlozila jos nekim analizama.
Ja koliko znam HSG se radi tek kad nije dokazana ovulacija, sto i nije 100% sigurno na osnovu bazalne temperature, ja sam isla na folikulometrije, gde se ciklus prati UZ i tek ako ovo dokaze da nema ovulacije ide se na sledeci korak.
HSG se radi da bi se ustanovilo da li su jajovodi prohodni.Upravu je dr. sto ti to predlaze,a isto mislim da bi trebala da uradih i hormonski status...