Evo ja vam mogu reci to sam odskora saznala da ako imate jednu od autoimunih bolesti tipa dijabetes,mozete,ali i ne mora uvek da znaci,oboleti i od stitne zlezde,ili od bilo koje druge autoimune bolesti u kombinacijama.
Isto i za mene vazi,to sam saznala od endokrinologa sa VMA da jedna autoimuna bolest vuce drugu,pa od skoro mi se pogorsao-povisio TSH i antitela i usla sam sam u hipotireozu i sada sam na terapiji sa Euthyroxom,a inace imam problema sa crevima,vodim se kao ulcerozni kolitis mada je i ta dijagnoza pod znakom pitanja brat ima pocetak Krona.
E sad ja sam imala ranije i policisticne jajnike i uvek nedostatak estrogena i progesterona,mnogo manje od normalnog nivoa.Ali problem sa crevima je bio dugo,a niko nije obracao paznju na stitnu zlezdu,cak mi nikad nije ni predlozeno sa svo vreme ispitivanja da se ona pregleda a problem sa crevima postoji 4 godine.
Pri prvom pregledu pocetkom godine,koji sam htela da uradim na svoje insistiranje utvrdjen Hasimoto,sad se pogorsao i usla sam u Hipo.
Doktorka mi rekla da ispitam creva do kraja kod njih na Vma,to bi mi bilo najpametnije ali sad nisam bas pri parama i za to,moracu opet da idem po drzavnim lekarima.