cicamaca4 je napisao:
napravi posne palacinke, sa dzemom. Imas Foodland dzem koji je napravljen iskljucivo od voca i fruktoze (mislim da se zove Diet). Palacinke se prave ovako:
1 solja dozvoljenog brasna (ja sam pravila od ovsenog i odlicne su)
1 solja vode (ili malo vise, zavisi od brasna, da bude testo za palacinke)
1 kasicica soli
1 kasicica secera
malkice dozvoljenog ulja (ja smem samo ulje grozdjanih kostica).
Treba ih peci na vrelom (ali veoma vrelom) tiganju, premazanom uljem (naravno dozvoljenim), i to ne okretati previse (samo jednom) jer testo nije zilavo kao kad su sa jajim i mlekom.
Meni su ukusnije nego one standardne, i cesto ih pravim, a deca jedu samo te moje dijetalne, dok one standardne uopste nece:)
HVala puno. Probacu, samo meni kao izbor ostaje samo kukuruzno, heljdino i sojino brasno... ne znam bas kakve bi bile sa tim vrstama.