tumor na plucima
Stvari su se ,,malo,, iskomplikovale. Naime, moj svekar je primao hemoterapiju nekih dva mesecaa, odlicno je podneo, nije bilo nikakvih komplikacija, cak je i krvna slika sve vreme bila zadovoljavajuca, covek se bas dobro oporavljao i relativno normalno obavljao svakodnevne aktivnosti. Nakon toga je zapoceo zracnu terapiju, i posle devetog dana je stomak strasno poceo da ga boli, vodili smo ga na urgentni, rekli su da je posledica zracenja. Posle dva dana mu se stomak naduo, totalno je malaksao, smrsao, nije ni jeo ni pio, mucnina, povracanje. Primili su ga u gradskubolnicu, na infuziji je, kroz neku sondu mu izbacuju tecnost iz stomaka, kazu da sumnjaju da je metastaza na crevima ili tako nesto. Nije da sumnjam u lekare, ali sve se tako brzo izdesavalo, da prosto ne mogu da verujem da cetiri meseca posle operacije mogu stvari toliko da se iskomplikuju. Drugi dan je u bolnici, ja danas ne mogu da odem kod njega, a prosto ne mogu da cekam vise, nerviram se. Da li imate predstavu stabi jos moglo da bude, ako nisu metastaze, a ako jesu, sta dalje pretpostavljate da ce mu raditi. Mozda sam malo sledjena, ali nadam se da me razumete. Takodje bi mi pomoglo i neko iskustvo, ako neko ima. Svi slucajevi za koje ja znam, naazalost imaju los ishod.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 11:05 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
za severus
Postovani doktore, moje dijagnoze su
St.post resect.atypica segm.VI lobi inf. pulm.dex.okt.07
pp ca sarcomatoides (Ca gigantocell.-spindle cell Ca)
Anemia gravis.
St.post resect. intestini.et jejuni (40cm)-AdenoCa anaplasticum sarkomatoides intest.tenuis et mesentherii G3/ feb.08
Primila sam IV ciklusa HT u sastavu Carbonplatina 570mg, vepezid200 mg Dexason II amp. i Aloxi
Kada mi je opao apetit dobila sam Megace 160mg 3x1
e, kontrolni CT je uredu, kontrolna scintigrafija skeleta je o.k. HT sam zavrsila 18.09.08 A 31.10.2008 sam uradila UZ male karlice i abdomena gde pise ovako>
Jetra je pravilnog eho nalaza bez fokalnih promena parenhima.
Bilijarni vodovi i zucna kesa b.o.
Pankreas b.o. Slezina b.o. Oba bubrega pravilnog eho nalaza bez zastojnih promena drenaznog sistema.Mokracna besika ispraznjena, nisko u maloj karlici polozena.
Aortokavalno kompletnom duzinom hipoehogene,okrugle,LGL. vel.od 1.55 do 2.5cm.
U lozi anatomskog polozaja desne nadbubrezne zlezdehomogeno hipoehogena formacija vel/1.7cm/DF.dg. nadbubreg. seu LG1./
Desno u maloj karlici iznad, a.v. iliacae com.dve formacije u nizu,homogeno zl. parenhimske gradje struktura, vel.2.3cm.i 1.2cm./LGL/
ETO IZVESTAJA. A k.s.WBC-7.5 RBC-3.52 HGB-115 PLT-320 UREA-3.7 KREATININ-93 GVOZDJE 13.54 SE 84.
Konzilijum je doneo odluku da dolazim na kontrolu po potrebi.
STA JA DA RADIM USTVARI? Molim Vas odgovorite mi.
St.post resect.atypica segm.VI lobi inf. pulm.dex.okt.07
pp ca sarcomatoides (Ca gigantocell.-spindle cell Ca)
Anemia gravis.
St.post resect. intestini.et jejuni (40cm)-AdenoCa anaplasticum sarkomatoides intest.tenuis et mesentherii G3/ feb.08
Primila sam IV ciklusa HT u sastavu Carbonplatina 570mg, vepezid200 mg Dexason II amp. i Aloxi
Kada mi je opao apetit dobila sam Megace 160mg 3x1
e, kontrolni CT je uredu, kontrolna scintigrafija skeleta je o.k. HT sam zavrsila 18.09.08 A 31.10.2008 sam uradila UZ male karlice i abdomena gde pise ovako>
Jetra je pravilnog eho nalaza bez fokalnih promena parenhima.
Bilijarni vodovi i zucna kesa b.o.
Pankreas b.o. Slezina b.o. Oba bubrega pravilnog eho nalaza bez zastojnih promena drenaznog sistema.Mokracna besika ispraznjena, nisko u maloj karlici polozena.
Aortokavalno kompletnom duzinom hipoehogene,okrugle,LGL. vel.od 1.55 do 2.5cm.
U lozi anatomskog polozaja desne nadbubrezne zlezdehomogeno hipoehogena formacija vel/1.7cm/DF.dg. nadbubreg. seu LG1./
Desno u maloj karlici iznad, a.v. iliacae com.dve formacije u nizu,homogeno zl. parenhimske gradje struktura, vel.2.3cm.i 1.2cm./LGL/
ETO IZVESTAJA. A k.s.WBC-7.5 RBC-3.52 HGB-115 PLT-320 UREA-3.7 KREATININ-93 GVOZDJE 13.54 SE 84.
Konzilijum je doneo odluku da dolazim na kontrolu po potrebi.
STA JA DA RADIM USTVARI? Molim Vas odgovorite mi.
KO DO SADA NIJE POLUDEO, TAJ STVARNO NIJE NORMALAN