Tahikardija???

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
SashaB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 5:34 pm

Tahikardija???

Post od SashaB »

Pozdrav,

Imam problem sa cestim tahikardijama. Puls mi je znao skociti i do 110 u stanju mirovanja. Isao sam 2 puta kod kardiologa i radio ultra zvuk srca i doktor mi je rekao da je srce ok, a da se aritmije i tahikardije mogu javiti zbog 1000 razloga. Nikada do sada nisam imao problema sa aritmijama dok mi nisu konstatovali da imam upalu desnog sinusa. Propisan mi je bio penicilin ali posle 3 dana dijagnoziran mi je tonzilofaringitis zbog kojeg sam primio 7 longacefa u venu preko infuzije. Uz longacefe sam pio i Citeral 2 puta dnevno. Od tog momenta poceo sam da osjecam lupanje srca i ubrzan rad. Pored svega toga moj najveci problem je sto sam se dodatno opteretio psihicki. Dok sam primao terapiju osjecao sam jak bol kao zarenje u predjelu grudnog kosha, ali ne bol koji se siri vec koji ide u jednoj liniji, a kad god bih podrignuo bivalo bi mi lakse. Zbog prevelike kolicine antibiotika utvrdjena mi je candida u stolici ali i to sam zalijecio. Tako da od posle te terapije osjecam cesto ubrzan rad srca, ponekad mi se desi da brzo gubim dah dok pricam, zamaram se brzo, a i nos mi je i dalje zacepljen (vec 2 mjeseca ne mogu da disem normalno na nos) na sta su mi doktori rekli da su mi sinusi i dalje puni, i povremeno sam imao blage vrtoglavice... Mene sada interesuje da li sinusi mogu da prouzrokuju vrtoglavice. I sta moze biti moguci problem sa ritmom rada mog srca, da li je to nesto strasno i kako se to moze sanirati?

Hvala unaprijed...
SashaB
Novi član
Novi član

Post od SashaB »

E da i zna pocesce da mi se desi da kao da vazduh izdahnem prebrzo, kao da me neko gurne rukom u gornji dio stomaka... i tada osjetim kao da mi se vratne zile zategnu... I jos jedna informacija ako je od pomoci, i ja i moja cura imamo iste simptome...
Instrumentar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 9:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Instrumentar »

definitivno idite kardiologu...povremena tahikardija moze biti odgovor na fizicku aktivnost,bol,uznermirenost,hipovolemiju,srcano popustanje....dali za inetrnistu ili interventnog kardiologa.vidite da uradite uz srca ako niste radili.jer nesto je izaziva i dr bi trebali da nadju uzrok
SashaB
Novi član
Novi član

Post od SashaB »

radio sam ultra zvuk srca i doktrot mi je rekao ovako

"Imate jako i snazno srce i grota je da ga ne opteretite malo..|"
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Imash li vishak kilograma?

Kako se hranish? Koliko fizichke aktivnosti imash u toku dana?

Sinusi itekako mogu izazvati vrtoglavice, pisali smo o tome na forumu, potrazi...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
SashaB
Novi član
Novi član

Post od SashaB »

Visak kilograma nemam, doduse imao sam problema sa manjkom kilograma...

visok 186 a imao 62 kg jedno vrijeme i onda sam za godinu dana dostigao 84 kilograma...

Fizicke aktivnosti u smislu sport ili tako to nemam, najveca aktivnost mi je sto presetam od kuce do fakulteta...

Ovo vezano za ishranu, apetit mi se preko noci povecao, zato sam se i ugojio, gladan sam stalno ali stalno, i stalno mogu da jedem...
Cim su mi rekli da imam problema sa sinusima i grlom, odmah sam ostavio duvan i prestao da pijem gazirana pica tipa Coca Cola...

Evo upravo dok ovo pisem, steze me vrat, pritisak u grudima sa blagim osjecajem zarenja, i puls mi je usporio, po mojoj procjeni na nekih 60, i osjecam kao neke trnce da mi idu uz vrat put glave, a svaki put kad podrignem bude mi lakse....
Korisnikov avatar
Catthy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 4:01 am

Post od Catthy »

Kod: Obeleži sve

i osjecam kao neke trnce da mi idu uz vrat put glave, a svaki put kad podrignem bude mi lakse....
Vrlo lako moze da imate problema sa "tube dizestiv" neznam kako se to kaze na nasem, jeer kad podrignes lakse se osecas. Dakle los rad zeludca stvara kiselinu jaku pa i gasove koji podborce grudni kos i smeta srce.. desi se da imas dve tri stvari da izmenis u zivotu da bi ti se poboljsalo stanje... Moras pratiti svoje tegobe kad i kako, zasto i u koje vreme... Bez svoje autoanalize tesko ce ti biti da dobijes i jedan odgovor konkretan od doktora, i oni nemogu sve da uvide sa razlikom koju nosi covek sa sobom...
Budi pozdravljen
catthy
Bez savesti mi smo vrlo mali.
http://naturemonami.monforum.fr/index.php
Odgovori