Ogrlica protiv bolova za vreme rasta zubica

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Vladimir M.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 13, 2008 9:40 am

Post od Vladimir M. »

Neverovatno je da kao argument za odbranu svoje teze da Ćilibar otklanja bolove kod dece navodite link koji vodi na vrlo poučan i dobro opisan tekst koji ste baš VI potpisali Najbolji doktore. Pored toga, još je neobično da govorite sa pozicije nekog autoriteta, a imate (u momentu pisanja ove poruke) samo 3 poruke od čega 2 reklamiraju čilibar koji vi prodajete, a u jednom ste čoveku dali dijagnozu da ima tumor preko foruma!!! Zaista ste doktor najbolji kad takve dijagnose možete da dajete preko interneta bez da pogledate čoveka. I još ste ga uputili kod Vas na pregled, ne bi li na njegovoj nesreći (koja možda i ne postoji) uzeli sebi para!!!

SRAM VAS BILO

Pored toga, na onom linku naveli ste da samo ćilibar koji Vi prodajete ima lekovita/magična svojstva iako su ostali koji su imali sreće sa ćilibarom koristili baš onaj ćilibar koji ste Vi izjavili da nema baš nikakva dejstva.

Ja ne znam da li ćilibar ima magična svojstva ili ne, ali znam kao otac dvogodišnjeg deteta da roditelji teško podnose patnje svoje dece, pa tada 7-10 € nije puno da umire malo roditelje, a deca i onako ne mogu i ne znaju da kažu da li ih i šta boli.
It’s better to have loved and lost than never to have loved at all
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Niko nikoga ovde ne primorava da kupi neshto niti iko ikome naredjuje, ljudi dele savete najbolje shto znaju, chemu dranje i prepiranje?

Vi ste roditelj i Vi jedini cete i da odluchite shta svom detetu da uzmete i kako da mu pomognete. Niko drugi! Ono shto Vi odluchite ce biti jedino bitno, a svako na ovom svetu moze da vam preporuchi neki drugi proizvod, poshto ne reaguje svako dete na jedan proizvod na isti nachin.

Zubi rastu pa rastu, mackali ih mastima, masirali, kupovali ogrlice, nalepnice, zubi ce svakako da nastave da rastu, a Vi odluchite da i cete da dajete novac i da li cete ovako da se muchite i nervirate oko nechega shto je tamo neko rekao za neku ogrlicu. Nerviranjem se retko kad postignu bolji rezultati.

Zubci nece vechno da rastu, strpite se i shvatite to samo kao jednu od faza rodtiteljstva.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
alex01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 28, 2008 10:31 pm

Post od alex01 »

Pre svega pozdrav svim roditeljima koji ucestvuju na ovom forumu. Ja sam mama tek 6 meseci i zubici jos nisu poceli da nam rastu. Posto zivim u CH te ogrlice o kojima vi pricate su mi lako dostupne, medjutim nisam sigurna koliko su efikasne. Mislim da sve muke bebe i roditelja poticu od nemogucnosti komunikacije, tj. beba ne ume tacno da nam kaze sta je boli. Postoji velika verovatnoca da rast zubica uopste ne boli, nas dr kaze da zubici rastu stoti deo milimetra dnevno i da to ne boli. To sto dete svasta stavlja u usta to je u psihologiji poznato kao oralna faza i na taj nacin beba prikuplja informacije o okolini. Ako bebi curi pljuvacka vise nego sto je normalno znaci da je boli grlo, a ako ima temperaturu verovatno je u pitanju neki virus. Ako se beba nocu budi ili je nervozna verovatno joj nesto ne odgovara, pa pokusajte da otkrijete sta, nemojte sve da svaljujete na zubice. Obzirom na duzinu mog roditeljskog staza mozda i nisam u pravu, samo mislim da stvari treba malo gledati iz "bebeceg"ugla.
Odgovori