Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Ima nesto, vrlo cesto mi pricaju da treba da namazem desni bebi sa belim vinom ?! Neznam sta bi nasi lekari rekli o tome. Mislim samo da se posle toga beba onesvesti od alkohola
Ja se na to nisam usudila iako sam imala katastrofalne probleme, neznam sta da kazem, sto ljudi sto cudi, ako se beba ne buni onda je ok, moje dete nemoze ni carape da trpi na sebi ! Ali polako prevazilazimo sve to imamo 10 zubica i sve je lakse! Sa vinom samo mozda sa stapicem da natrljate!
Ogrlica je prava stvar.Koristila sam za svoju bebu koja sada ima 15 meseci.Moguvam reci da sam se spasila muka.Mada ponekad jestwe bilo gadno ali proces rasta zubica je takav kakav je.A to sto balave od 3-4 meseca a zubici izadju kasnije je normalno jer dolazi do razvoja pluvacnih zleda.pozz za sve mame
Imam, kupila sam je u babywalzu 13eur.
Nikakve pomoci od nje neznam jel to samo kod nas jer vidim da je svima pomogla
Inace moja cerkica je prvi zubic dobila sa 5 meseca sad je vec godinu ipo i ima 16 zubica
Sa svaki zubic problemi temperature, nervoza, bolova da poludis.
Treba puno strplenja da se to prodje i eto proslo sad je smirena i kao da je druga beba.
danas sam nasla oglas koji me je nateraoa da se registrujem na ovaj forum, jer cu mozda tako pomoci nekoj mami i njenoj bebici koju muce zubici.
oglas je sledeci:
Ogrlice za bebe od ćilibara, za bezbolno izbijanje zubića. Uvoz iz Austrije. Šaljemo poštom. Cena 1.500 dinara.
link za sajt na kojem sam procitala oglas je http://www.inter.co.yu/mali-oglasi/20080325145009/
znaci tu je broj telefona ovog ljubaznog gospodina koji zeli da pomogne, a ne da odere ocajne roditelje.
Ja sam mom malenom konacno kupila onu d 50 eura , dugo sam se mislila da li da uradim to ili da pokusam nabaviti iz inostranstva.
Ovde se prodaju 2 vrste ogrlica (u Srbiji), ima od vestackog i od prirodnog baltickog cilibara, potpuno drugacije izgledaju.
Nego, kupila sam tu od prirodnog i moje dete se preporodilo, ali stvarno, ne zalim uopste, vredi svaku paricu.
Moja komsinica je svom sincicu kupila tu od vestackog cilibara, kaze da pomaze. U Novom Sadu se mogu naci u Vecim apotekama, kostaju oko 2500din. Ja sam se ipak odlucila da za svaki slucaj nabavim ovu od prirodnog cilibara, mada sam na mnogim bebama videla da nose te od vestackog.
Dea napisao:Pa i cika zaradjuje 100% no opet je to bolja cena od one gore druge ponudjene....
Znam da u "normalnim" zemljama kostaju od 7eura, pa do oko 30eura. Svako ko koristi internet moze to da vidi. Znam i da u Nemackoj iste ogrlice koje se kod nas prodaju za 45e kostaju samo 7 do 10e.
Mi na srecu imamo kumu koja trenutno zivi u Parizu i moze da nam kupi u bilo kojoj apoteci za 10e, a 45e sumljam da bih mogla da izdvojim.
dreamsky napisao:Moja komsinica je svom sincicu kupila tu od vestackog cilibara, kaze da pomaze. U Novom Sadu se mogu naci u Vecim apotekama, kostaju oko 2500din. Ja sam se ipak odlucila da za svaki slucaj nabavim ovu od prirodnog cilibara, mada sam na mnogim bebama videla da nose te od vestackog.
Pedlazem ti da ipak kupis tu od prirodnog, razlika u ceni i nije velika.
Kod nas je nazalost sve mnogo skuplje nego u inostranstvu.
Ne mogu da verujem koliko sarlatana se prijavilo na sajt kako bi iz "svog iskustva" rekli "neverovatno dobre" stvari na racun ovih ogrlica.
Ljudi, razmislite malo!!!
Cilibar NE MOZE da ima bilo kakav uticaj - Objektivno!
Ali ako vi nakon 3500 ili vec koliko dinara imate utisak da je vasem detetu lakse - samo izvolite.
Svako ce za svoje dete dati sve da mu pomogne, polazim od sebe i svog malog andjela, ali racionalno.
Cujem da i krilo od sismisa i izmrvljen rog jednoroga imaju jos bolji efekat kada se namaze bolno mesto!!
Probajte pa mi javite