Moj sin je dosta stariji od vaše dece, ima 21 godinu

, ali mislim da ono što mi koristimo kada ima hipo može i vama biti od velike koristi. U pitanju je
sok od pomorandže "Next" bez dodatog šećera. Za njega je to idealno.
Kada oseti pad šećera popije dva do tri gutljaja tog soka i za desetak minuta nivo šećera u krvi se diže za 2 do 3 mmol-a. Ovo smatramo idealnim prvo zato što se na taj način šećer podiže najbrže moguće, jer je u pitanju tečnost (bilo koja hrana mora prvo da se svari da bi došlo do podizanja šećera pa je potrebno znatno više vremena) a drugo, možda još važnije, je zato što nema naglih skokova šećera do visokih vrednosti.
Sok od pomorandže deluje ovako zato što je pomorandža jedna od svega nekoliko vrsta voća koja sadrži polovinu fruktoze a polovinu čiste glukoze (većina voća sadrži samo fruktozu). Znači, ni jedan drugi sok nema ovakvo dejstvo, samo onaj od pomorandže (isprobali smo!)
Osim toga zgodno je i to što malo pakovanje od 250ml uvek može da se nosi sa sobom.
Pokušajte... mi smo to preporučili već nekim prijateljima i kod njih je imalo isto dejstvo, bez kasnijih visokih vrednosti šećera.
Isto tako, ako je hipo pred obrok, treba uzeti par gutljaja soka a onda jesti jer će sok dići šećer za desetak minuta i održati ga taman dok ne stigne obrok za 30-40 minuta.