Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
ALT ti je povisen sto moze da ukazuje na ostecenje jetre (ali i ne mora, moze biti povisen ako si koristio neke lekove, alkohol ili sl. ili ako je u pitanju masna jetra).
Ja bih ti savetovala da uradis test na HCV. Ako si iz Bg-a mozes besplatno da ga uradis u studentskoj poliklinici.
Tamara dala si mnogo korisnih saveta na ovom forumu, na kojem slozices se nisi jedina. Tako da niko ne ocekuje bas od tebe da das objasnjenje a ako si vec napisala nesto ne moras to da im naturas na nos.
Djuu napisao:
Ja bih ti savetovala da uradis test na HCV. Ako si iz Bg-a mozes besplatno da ga uradis u studentskoj poliklinici.
Ne znam kakva je praksa danas, ali 2005-2007. godine stud. poliklinika je sve sa povisenim transaminazama slala na infektivnu kliniku (pa onda tamo prica - pa nije tebi nista, zasto da ti radimo seroloske analize... kao da je neko dokon pa to radi kad ima povisene transaminaze), sto je ukazivalo da oni u stud. pol. ili ne rade test na HCV, ili im je prosto tako bilo lakse.
Djuu napisao:
Ne znam kakva je praksa danas, ali 2005-2007. godine stud. poliklinika je sve sa povisenim transaminazama slala na infektivnu kliniku (pa onda tamo prica - pa nije tebi nista, zasto da ti radimo seroloske analize... kao da je neko dokon pa to radi kad ima povisene transaminaze), sto je ukazivalo da oni u stud. pol. ili ne rade test na HCV, ili im je prosto tako bilo lakse.
Mozda nisu imali testove, cesto im se to desi.
Prvo se ode na informativni razgovor kod njihove dr pa onda u laboratoriju na vadjenje krvi. Kolega mi radi tamo, tamo sam i ja otkrila da sam ponosni nosioc HCV-a.
Pozdrav svima!
Buahhhha- javljaj sta si uradio.Nadam se da ce sve biti ok.
Djuu- internet drugarice - samo da mahnem!
Nije me bilo neko vreme i bash sam se rastuzila kada sam procitala sta se sve Majji izdesavalo!
Sta se desava kod tebe?
Nadam se da je sve dobro!
Bebac porastao?
Ljub!
Ugusismo temu ovim nasim porukama ali nema veze, jos ovaj put (kuckacemo se na pp).
Ali eto da kazem, jetra mi je zdrava, bez fibroze, kopije su se povecale. Sad imam 996.000 kopija ali posto je jetra ok, od terapije jos nista.
Strpljivo cekam
Ej Djuu, sorry , samo ovih dana me mnooogo nervira sve u vezi ove nashe zemlje Srbije, ne bih da ti i ja dizem tenziju! Nadam se da cesh je dobiti do kraja godine ! Kad je sledeca komisija ? Koliko se sada podeli terapija godisnje ?
judith napisao:Ej Djuu, sorry , samo ovih dana me mnooogo nervira sve u vezi ove nashe zemlje Srbije, ne bih da ti i ja dizem tenziju! Nadam se da cesh je dobiti do kraja godine ! Kad je sledeca komisija ? Koliko se sada podeli terapija godisnje ?
Povecali su broj godisnjih terapija, cula sam od dr da je u pitanju 400 Th godisnje.
A sto se komisije tice... ne mogu da stignem do nje uopste jer nemam fibrozu!