Hiv?
ALT ti je povisen sto moze da ukazuje na ostecenje jetre (ali i ne mora, moze biti povisen ako si koristio neke lekove, alkohol ili sl. ili ako je u pitanju masna jetra).
Ja bih ti savetovala da uradis test na HCV. Ako si iz Bg-a mozes besplatno da ga uradis u studentskoj poliklinici.
Tamara dala si mnogo korisnih saveta na ovom forumu, na kojem slozices se nisi jedina. Tako da niko ne ocekuje bas od tebe da das objasnjenje a ako si vec napisala nesto ne moras to da im naturas na nos.
Ja bih ti savetovala da uradis test na HCV. Ako si iz Bg-a mozes besplatno da ga uradis u studentskoj poliklinici.
Tamara dala si mnogo korisnih saveta na ovom forumu, na kojem slozices se nisi jedina. Tako da niko ne ocekuje bas od tebe da das objasnjenje a ako si vec napisala nesto ne moras to da im naturas na nos.
-
Jesen stize dunjo moja
- Aktivan član

- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne znam kakva je praksa danas, ali 2005-2007. godine stud. poliklinika je sve sa povisenim transaminazama slala na infektivnu kliniku (pa onda tamo prica - pa nije tebi nista, zasto da ti radimo seroloske analize... kao da je neko dokon pa to radi kad ima povisene transaminaze), sto je ukazivalo da oni u stud. pol. ili ne rade test na HCV, ili im je prosto tako bilo lakse.Djuu napisao: Ja bih ti savetovala da uradis test na HCV. Ako si iz Bg-a mozes besplatno da ga uradis u studentskoj poliklinici.
Bye bye little lady
Mozda nisu imali testove, cesto im se to desi.Jesen stize dunjo moja napisao:Ne znam kakva je praksa danas, ali 2005-2007. godine stud. poliklinika je sve sa povisenim transaminazama slala na infektivnu kliniku (pa onda tamo prica - pa nije tebi nista, zasto da ti radimo seroloske analize... kao da je neko dokon pa to radi kad ima povisene transaminaze), sto je ukazivalo da oni u stud. pol. ili ne rade test na HCV, ili im je prosto tako bilo lakse.Djuu napisao: Ja bih ti savetovala da uradis test na HCV. Ako si iz Bg-a mozes besplatno da ga uradis u studentskoj poliklinici.
Prvo se ode na informativni razgovor kod njihove dr pa onda u laboratoriju na vadjenje krvi. Kolega mi radi tamo, tamo sam i ja otkrila da sam ponosni nosioc HCV-a.
Povecali su broj godisnjih terapija, cula sam od dr da je u pitanju 400 Th godisnje.judith napisao:Ej Djuu, sorry , samo ovih dana me mnooogo nervira sve u vezi ove nashe zemlje Srbije, ne bih da ti i ja dizem tenziju! Nadam se da cesh je dobiti do kraja godine ! Kad je sledeca komisija ? Koliko se sada podeli terapija godisnje ?
A sto se komisije tice... ne mogu da stignem do nje uopste jer nemam fibrozu!