Hiv?
Hiv?
U poslednja tri meseca sam promenio oko 6 manje više nepoznatih partnerki, imao smo zaštićen odnos osim oralnog, pre tri meseca su mi počeli oticati limfni čvorovi na vratu, a odnedavno i na preponama uz blag osip iznad korena penisa (sitne crvene tačkice kao od uboda igle uz povremen blag bol i svrab), kao i na jeziku uz osećaj zategnutosti (kao od vrele kafe). Javilo mi se i pomalo otežano disanje (kao na "pola pluća") i suv kašalj uz suvo grlo i malo žućkastog sekreta. Pospanost osećam od uvek (zbog anemije i niskog krvnog pritiska).
Pre mesec dana sam se testirao na hiv (nalazi su bili negativni), sutra idem na pregled kod urologa. Da li je iz ovoga moguće utvrditi da sam hiv pozitivan i kad bih trebao ponoviti testiranje?
Pre mesec dana sam se testirao na hiv (nalazi su bili negativni), sutra idem na pregled kod urologa. Da li je iz ovoga moguće utvrditi da sam hiv pozitivan i kad bih trebao ponoviti testiranje?
Mozes ponoviti testiranje, ali ako su ti rezultati negativni, nemoj da brines. Najpre ce biti da je psihosomatski, jer crvene tackice ili kako si ih vec nazvao mogu biti kozno oboljenje, npr. neki dermatitis, suvo grlo idrugi simptomi koje si naveo, se javljaju i kao posledica stresa koji si predpostavljam imao dok si cekao rezultate ili dok si skupljao hrabrost da odes na test.
Danas sam radio obične analize krvi i urina, u četvrtak idem da odnesem nalaze lekaru, i mislim da ću u petak ponoviti testiranje na hiv.
Btw, sada sam se dobro pregledao i onaj osip nije osip nego su picajzle
. . trebam li opet kod dermato-venerologa ili samo da uzmem preparate u apoteci (neki šampon šta li?) i operem svu odeću i posteljinu?
Btw, sada sam se dobro pregledao i onaj osip nije osip nego su picajzle

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 8:56 pm
Urin je zamućen, žut, kiseo uz dosta bakterija (leukociti 3-4, epitelne ćelije 2-3 u sedimentu), malo kalijuma. trigliceridi (2.2) i ALT 48 su povišeni.
Hematološki nalaz ne mogu da rastumačim osim da je sedimentacija eritrocita 4.
Sutra idem sa nalazima kod lekara opšte prakse, a u petak na ponovno testiranje na HIV.
I dalje osećam blag zamor i pospanost, smanjeno lučenje pljuvačke uz pomalo suvog kašlja i žućkastog sekreta (kao da se osim malo tog sekreta više ništa i ne luči, osim jako malo vodenaste, retke pljuvačke)dok su se drugi simptomi, čini mi se povukli (sitne crvene tačkice na jeziku i blago otekli limfni čvorovi na vratu). Apetit mi je normalan, pa i povećan (verovatno na nervnoj bazi) i nisam primetio neki drastični pad telesne težine (možda jako blag).
Hematološki nalaz ne mogu da rastumačim osim da je sedimentacija eritrocita 4.
Sutra idem sa nalazima kod lekara opšte prakse, a u petak na ponovno testiranje na HIV.
I dalje osećam blag zamor i pospanost, smanjeno lučenje pljuvačke uz pomalo suvog kašlja i žućkastog sekreta (kao da se osim malo tog sekreta više ništa i ne luči, osim jako malo vodenaste, retke pljuvačke)dok su se drugi simptomi, čini mi se povukli (sitne crvene tačkice na jeziku i blago otekli limfni čvorovi na vratu). Apetit mi je normalan, pa i povećan (verovatno na nervnoj bazi) i nisam primetio neki drastični pad telesne težine (možda jako blag).
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lekar je komentarisao nalaze krvi i urina kao odlične (!?) uz primedbu da moram na dijetu jer mi je holesterol povišen? . .
Vakcinisan sam protiv hepatitisa B, gde mogu da se testiram na ostale hepatite i da li se vakcina odnosi samo na hep B?
Za ponovno testiranje na hiv mi je još rano, moram sačekati još bar min dve nedelje, tako su mi rekli u savetovalištu.
AST? Šta je to?
Zar se vrednosti AST -a ne očituju u običnoj analizi krvi? Ast mi je u tom slučaju normalan.
Vakcinisan sam protiv hepatitisa B, gde mogu da se testiram na ostale hepatite i da li se vakcina odnosi samo na hep B?
Za ponovno testiranje na hiv mi je još rano, moram sačekati još bar min dve nedelje, tako su mi rekli u savetovalištu.
AST? Šta je to?

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
http://www.webmd.com/digestive-disorder ... ferase-ast
Mnogo smo vas razmazili!
Samo je trebalo da malo potrazish po forumu i netu!
OSNOVNE BIOKEMIJSKE PRETRAGE
· glukoza
· bilirubin
· AST, ALT, GGT, AP – jetreni enzimi
· amilaza
· urea
· kreatinin
· urati
· lipidogram (trigliceridi, kolesterol, HDL, LDL)
· proteini
· albumini
· imunoglobulini (IgA, IgG, IgM)
· elektroliti (Na, K, P, Ca)
· željezo, UIBC, TIBC
· kreatin kinaza, laktat dehidrogenaza – srčano-mišićni enzimi
· feritin
Mnogo smo vas razmazili!
Samo je trebalo da malo potrazish po forumu i netu!
OSNOVNE BIOKEMIJSKE PRETRAGE
· glukoza
· bilirubin
· AST, ALT, GGT, AP – jetreni enzimi
· amilaza
· urea
· kreatinin
· urati
· lipidogram (trigliceridi, kolesterol, HDL, LDL)
· proteini
· albumini
· imunoglobulini (IgA, IgG, IgM)
· elektroliti (Na, K, P, Ca)
· željezo, UIBC, TIBC
· kreatin kinaza, laktat dehidrogenaza – srčano-mišićni enzimi
· feritin
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Komentar je bash na mestu!
Ochekujesh sve sazvakano umesto da se sam edukujesh malo kad vec imash problema o kojima ne znash nishta!
Mozesh da se testirash u privatnim laboratorijama, Hexalab!
Ochekujesh sve sazvakano umesto da se sam edukujesh malo kad vec imash problema o kojima ne znash nishta!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Forum nije isto sto i besplatan privatni lekar, ili savetnik! Sve se bazira na doboj volji ucesnika i nekoriscenje google ili slicnog pretrazivaca (ukljucujuci i pretragu foruma gore!) je pomalo neshvatljivo u 2008. godini.
No dobro na AntiHCV se mozes testirati u bilo kojoj priv laboratoriji...
evo cena iz jedne poznate laboratorije:
Anti HCV 1.080,00 din
edit: tamara me pretekla za 2 minuta
edit2: HAV je obicna zutica.... mislim da se niko ne testira na to ako nema simptome koji su vrlo ocigledni kod zutice.
No dobro na AntiHCV se mozes testirati u bilo kojoj priv laboratoriji...
evo cena iz jedne poznate laboratorije:
Anti HCV 1.080,00 din
edit: tamara me pretekla za 2 minuta

edit2: HAV je obicna zutica.... mislim da se niko ne testira na to ako nema simptome koji su vrlo ocigledni kod zutice.
Bye bye little lady
Ne, komentar nije na mestu jer sam ja zdravstveni radnik, a konsultujem i literaturu i net, ali želim pored toga čuti i iskustva ili mišljenja drugih i proveriti pa sam zato ovu temu i otvorio, i naravno da ne doživljavam forum kao lekara (!?). Net mogu pretraživati i bez da vas pitam.tamaraft napisao:Komentar je bash na mestu!
A to što postavljam sebe u ulogu nekog ko pita ne znači da o tome ne znam ništa.

Malo više ljubaznosti ti ne bi falilo. Hvala u svakom slučaju.