stanje secera kod prehlada

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

zeljkov tata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 08, 2008 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Hvala Vam svima na dobronamernim informacijama.

Jucerasnji rezultati su bili katastrofa.
U 6,35 glikemija 11,3 dati 1/2 actrapida i 5 i 1/2 insulatarda jer je prethodnog dana u 12h uz 1 actrapid podnevni rezultat bio 3,0.

U 12,00 glikemija 14,4 uz 1 korektivnu jedinicu actrapida.

U 18,20 glikemija 12,o uz opet jednu korektivnu dozu actrapida
U 21,40 glikemija 10,0 bez korektivne doze iz straha od hipoglikemije.

Jutros u 6,30 11,4 uz povecanje jucerasnjih doza pa je danas dobio 1j actrapida i 6j insulatarda.srecom nema acetona u urinu.

Kada sam juce zvao Institut za majku i dete sestra Ceca mi je kazala da sve pravilno radimo i da jedino treba povecavati jedinice insulina dok se stanje ne normalizuje.

Pomocu Steline knjige izracunao sam koliko bi trebalo da smanji secer jedna korektivna jedinica actrapida, ali na zalost to se ne desava.Ne znam u cemu je problem.Da li se eventualno kod Zeljka zbog prehlade zavrsava polako faza remisije?

Inace mi jos uvek ne koristimo penove vac spriceve BD microfine 0,5 ml koje sami nabavljamo jer apoteka u Pancevu kaze da ih nema iako sam ih obavestio da je njihov distributer DOO Vicor - Bg (izvinjavam se, nije reklama).Razlog sto koristimo penove je taj sto nam je doktorka Tanja kazala da je to dobro kako bi smo se obucili na njima.Mi se vec 3 meseca obucavamo,mesamo u spricu i actrapid i insulatard, dete svakog puta dozivljava strah jer zna da su penovi laksi za upotrebu i da moze i sam da ih koristi ali doktorka i pored obecanja da ce u kontrolnom izvestaju iz avgusta meseca preporuciti penove to nije uradila.Ostaje nam samo da cekamo sledecu kontrolu u novembru pa da je zamolimo za penove.

Molim Vas sve i dalje za savete.

Zeljkov tata
lukasam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 4:05 pm

Post od lukasam »

Sto se tice glikemija smanjice se kada prodje prehlada.A sto se tice penova imate pravo na jedan pen a jedan kupujete.Bar je tako bilo pre dve godine kada smo mi to nabavljali.U pitanju su bili demi penovi.
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm

Post od iva5ra »

Pa doktorka mora da vam pod hitno da preporuku za penove mi smo dobili 2 kom. na pola jedinice a i vama je to potrbno što se vidi po dozama koje dajete!Špric se proba par puta i to je to a pen je mnogo lakši pa mi nije jasno da ih niste dobili pre odlaska u banju da bi se i Željko tamo obučio da sam sebi daje insulin što inače njegovi vršnjaci i rade u banji!Pozz i pod hitno kod Dr. da vam da preporuku za penove pa ond komisija itd i da to što pre završite jer će vam i onda jedinice koje date biti sigurne jer neverujem da to špricem može biti tako precizno! :P
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Nadam se da cemo uskoro dobiti penove ali nam je sada najvaznije da snizimo visoke secere.
Posle prolaznog olaksanja pred veceru sa 9,3 dosli smo pred uzinu na 16,3 pa smo morali da damo 2 actrapida jer nam 1 do sada nije nesto posebno cinio.Da li cinjenica da moramo doze da povecavamo ukazuje da je prosao ili prolazi period remisije.Po cemu se najbolje prepoznaje da je remisija prosla jer sve manje verujem da ovi 10-todnevni visoki seceri predstavljaju posledicu prehlade.

Molim za Vasa iskustva.

Zeljkov tata
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Rano je još uvek da koristite moju knjigu u potpunosti, jer niti je Željko na pumpi, niti ste ustalili doze. Koristite je za bazu namirnica i računanje ugljenih hidrata.
Sa lekarom vidite o promeni terapije. Ako remisija prolazi, reći će vam koji su dalji koraci.
iva5tra i ostali roditelji će vam dati dobre savete, jer su svi prošli kroz to.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm

Post od iva5ra »

Navijamo za penove!!!Prestanak remisije je isti kao i ulazak u nju samo u drugom smeru!Kako ste pre ulaska smanjivali postepeno doze,tako ih sad postepeno povećavate sve do trenutka dok ne nađete idealne doze da bi vam i rezultati bili takvi a za Željkov uzrast je tolerantno do 10 mmola!Mada uvek morate računati u povišene glikemije rast tj. hormon rasta koji prouzrokuje nerazumljive skokove i to je sad aktuelno kod vas kao i kod nas... toliko pa ako je još nešto nejasno pitajte pozz :P :P :P
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Evo novosti.

Juce (17.09.) supruga i ja smo bili kod Dr Tanje Milenkovic na Institutu posto nismo vise mogli da prihvatimo da uz povecanje doza glikemije uopste ne padaju ispod 10 vec idu i do 16,6 pa nam je ona predlozila prelazak na intenzivni rezim sa 4 uboda dnevno. Pored toga prepisala nam je konacno i penove, ali normalno procedura za njihovo dobijanje nije ni brza ni jednostavna, bar ne kod nas u Pancevu. Trenutno je zapelo kod sifara za penove i iglice na nalozima za komisiju ali ce verovatno sve u toku dana da se resi bar kod naseg lekara. Vi u Beogradu verovatno nemate takvih problema.Interesuje me koliko se karpula actrapida i insulatarda dobija mesecno a koliko iglica na racun fonda kako ne bih bio nespreman kada budem gledao naloge.

Inace, seceri su bar malo pali pa su juce u 18h bili 8,7, u 22h 10,0 a jutros u 6,40 9,1. Nadam se da ce biti poboljsanja.

Zeljkov tata
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Dragi Željkov tata :D
Sve informacije koje vam trebaju možete dobiti u Udruženju u Pančevu. Sa predsednicom Silvanom ste već kontaktirali, tako da možete nju da pitate za sve što vas zanima oko prava deteta sa dijabetesom. Ako je hitno, poslaću vam njen mobilni na pp.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od zeljkov tata »

Posle nekoliko dana pauze ponovo se javljam kako bih saopstio da su nam se seceri normalizovali posto su od 4 do 7.Normalno, to je posledica prelaska na intenzivni rezim.Nadam se da ce nam danas overiti nalog u fondu pa da pocnemo i sa penovima.

Hvala svima koji su nam se javljali sto preko foruma sto preko pp sa savetima.

Zeljkov tata
Odgovori