Imala sam dva spontana pobacaja u proteklih godinu i pol. Oba su bila u osmoj nedjelji trudnoce. Vezano za to uradila sam izmedju ostalih i nalaz antifosfolipidnih antitijela. Rezultat je sljedeci:
Anti-Cardiolipin screen IgG (ACA-G) = 2.91
Anti-Cardiolipin IgM (ACA-M) 3,38
Anti-β2 Glycoprotein IgG (B2GPIG) = 2,24
Anti-β2 Glycoprotein IgM (B2GPIM) = 14,7
Molim Vas da mi kazete kakav je rezultat, odnosno sta ovo znaci u odnosu na moje spontane i buducu trudnocu.
Hvala
antifosfolipidna antitijela - tumacenje nalaza
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
nabla
- Aktivan član

- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Anti beta2 GPI je takodje iz opusa antitela koja definisu antifosfolipidni sindrom i oni se dovode u vezu sa, neko kaze ranim spontanim neko kaze kasnim spontanim, a moj doca kaze da na svaku zenu razlicito deluje. Ponovices nalaze nakon 6 nedelja i ako sve bude u redu mozda ti nece dati nista za terapiju, ali s obzirom na 2 spontana verujem da ces uzimati injekcije niskomolekularnog heparina sa ili bez pronisona i sa ili bez dodatnog andola od momenta kad ponovo ostanes trudna.
Bitno je da ste otkrili uzrok, i da postoji terapija.
Ja sam imala samo u jednom testiranju granicno povisen isti titar kao i kod tebe, prethodno dva spontana u 5. nedelji i doca mi je ipak prepisao heparin....samo jos da ostanem trudna
Drzim fige za narednu uspesnu trudnocu
Bitno je da ste otkrili uzrok, i da postoji terapija.
Ja sam imala samo u jednom testiranju granicno povisen isti titar kao i kod tebe, prethodno dva spontana u 5. nedelji i doca mi je ipak prepisao heparin....samo jos da ostanem trudna
Drzim fige za narednu uspesnu trudnocu