antifosfolipidna antitijela - tumacenje nalaza

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
boba32
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 22, 2008 2:06 pm

antifosfolipidna antitijela - tumacenje nalaza

Post od boba32 »

Imala sam dva spontana pobacaja u proteklih godinu i pol. Oba su bila u osmoj nedjelji trudnoce. Vezano za to uradila sam izmedju ostalih i nalaz antifosfolipidnih antitijela. Rezultat je sljedeci:
Anti-Cardiolipin screen IgG (ACA-G) = 2.91
Anti-Cardiolipin IgM (ACA-M) 3,38
Anti-β2 Glycoprotein IgG (B2GPIG) = 2,24
Anti-β2 Glycoprotein IgM (B2GPIM) = 14,7

Molim Vas da mi kazete kakav je rezultat, odnosno sta ovo znaci u odnosu na moje spontane i buducu trudnocu.
Hvala
boba32
Novi član
Novi član

Post od boba32 »

Molim vas ima li ko da mi odgovori na pitanje
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Bobo, nisi navela referentne vrednosti, ovako ti niko ne moze dati odgovor.
boba32
Novi član
Novi član

Post od boba32 »

Nemam ovdje nalaz, ali otprilike situacija je ovakva, sve ispod 10 je negativno, a izmedju 10-20 slabo pozitivno.
E sad, vidim ja da su 3 stvari negativne, ali sta znaci ova cetvrta koja je 14,7?
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Anti beta2 GPI je takodje iz opusa antitela koja definisu antifosfolipidni sindrom i oni se dovode u vezu sa, neko kaze ranim spontanim neko kaze kasnim spontanim, a moj doca kaze da na svaku zenu razlicito deluje. Ponovices nalaze nakon 6 nedelja i ako sve bude u redu mozda ti nece dati nista za terapiju, ali s obzirom na 2 spontana verujem da ces uzimati injekcije niskomolekularnog heparina sa ili bez pronisona i sa ili bez dodatnog andola od momenta kad ponovo ostanes trudna.
Bitno je da ste otkrili uzrok, i da postoji terapija. :lol:

Ja sam imala samo u jednom testiranju granicno povisen isti titar kao i kod tebe, prethodno dva spontana u 5. nedelji i doca mi je ipak prepisao heparin....samo jos da ostanem trudna :lol:

Drzim fige za narednu uspesnu trudnocu :D
boba32
Novi član
Novi član

Post od boba32 »

Hvala Nabla.
I ja tebi drzim fige.
Odgovori