Poštovani,
kćerka mi je danas bila na ultrazvuku srca, a tumačenje nalaza moći će dobiti tek u 11. mjesecu, kada je naručena kod kardiologa. S obzirom da je bila u bolnici 12 dana zbog upale srčanog mišića i ovojnice, zamolila bih Vas ako mi možete reći trebamo li se zabrinjavati zbog današnjeg nalaza u kojem piše:
Mitralni zalistak: minimalna regurgitacija
Ostalo vrijednosti izgledaju u redu, ali u zaključku piše "nešto hiperehogeniji papilarni mišići. Blaži znaci hiperdinakse cirkulacije."
Unaprijed hvala na odgovoru.
ultrazvuk srca
drbgd, puno Vam hvala na odgovoru.
Peniko, hvala na pitanju, dobro je, ali se često drži za tu lijevu stranu pa sam uvijek pomalo u strahu. Najgore mi je što nisu otkrili uzrok, a ne znamo ni kako će se to dalje razvijati. U svakom slučaju, pazim je i redovito ide na kontrolu.
Kako ste vi, je li sve pod kontrolom? Lijepi pozdrav...
Peniko, hvala na pitanju, dobro je, ali se često drži za tu lijevu stranu pa sam uvijek pomalo u strahu. Najgore mi je što nisu otkrili uzrok, a ne znamo ni kako će se to dalje razvijati. U svakom slučaju, pazim je i redovito ide na kontrolu.
Kako ste vi, je li sve pod kontrolom? Lijepi pozdrav...
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala na pitanju, ja sam super. Sve ljudski organizam moze da podnese. Ja do pre par meseci nisam mogao uz stepenice, a pre 20ak dana sam se popeo na Durmitor, najvisu planinu u Crnoj Gori, na 2522 metra nadmorske visine. Samo hocu da kazem da je to toliko prolazno i nebitno, da, osim naravno redovnih kontrola i pazenja na zdravlje, ne treba da zaokuplja ni Vasu ni kcerkinu paznju.
Pozz
Pozz
Cogito ergo doleo....
Super Peniko...To je nešto kao i kod mene. Prošle sam godine operirala kralježnicu, stopalo mi skroz bilo otkazalo, 3 sam mjeseca hodala sa dvije štake. Ove godine vozim bicikl, pomalo trčim i radim punom parom. Za sebe se ne bojim, ali što se tiče kćerke - mama k'o mama
, uvijek brinem, pogotovo što je u pitanju srce.
Svako dobro i lijepi pozdrav...

Svako dobro i lijepi pozdrav...