ultrazvuk srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Sandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 19, 2002 1:00 am

ultrazvuk srca

Post od Sandra »

Poštovani,
kćerka mi je danas bila na ultrazvuku srca, a tumačenje nalaza moći će dobiti tek u 11. mjesecu, kada je naručena kod kardiologa. S obzirom da je bila u bolnici 12 dana zbog upale srčanog mišića i ovojnice, zamolila bih Vas ako mi možete reći trebamo li se zabrinjavati zbog današnjeg nalaza u kojem piše:
Mitralni zalistak: minimalna regurgitacija
Ostalo vrijednosti izgledaju u redu, ali u zaključku piše "nešto hiperehogeniji papilarni mišići. Blaži znaci hiperdinakse cirkulacije."
Unaprijed hvala na odgovoru.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Najbolje je da posaljete skeniran nalaz, ili prepisete vrednosti, pa ce verovatno neko od ovih divnih lekara na forumu dati misljenje...

Koliko ja znam, nije nista strasno, zato sto su i meni papilarni misici bili tamniji na snimku.

Kako je sada cera?
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

nije nista alarmantno, sve je u skladu sa dijagnozom (koja se povlaci...)
Sandra
Novi član
Novi član

Post od Sandra »

drbgd, puno Vam hvala na odgovoru.
Peniko, hvala na pitanju, dobro je, ali se često drži za tu lijevu stranu pa sam uvijek pomalo u strahu. Najgore mi je što nisu otkrili uzrok, a ne znamo ni kako će se to dalje razvijati. U svakom slučaju, pazim je i redovito ide na kontrolu.
Kako ste vi, je li sve pod kontrolom? Lijepi pozdrav...
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Hvala na pitanju, ja sam super. Sve ljudski organizam moze da podnese. Ja do pre par meseci nisam mogao uz stepenice, a pre 20ak dana sam se popeo na Durmitor, najvisu planinu u Crnoj Gori, na 2522 metra nadmorske visine. Samo hocu da kazem da je to toliko prolazno i nebitno, da, osim naravno redovnih kontrola i pazenja na zdravlje, ne treba da zaokuplja ni Vasu ni kcerkinu paznju.
Pozz
Cogito ergo doleo....
Sandra
Novi član
Novi član

Post od Sandra »

Super Peniko...To je nešto kao i kod mene. Prošle sam godine operirala kralježnicu, stopalo mi skroz bilo otkazalo, 3 sam mjeseca hodala sa dvije štake. Ove godine vozim bicikl, pomalo trčim i radim punom parom. Za sebe se ne bojim, ali što se tiče kćerke - mama k'o mama :D , uvijek brinem, pogotovo što je u pitanju srce.
Svako dobro i lijepi pozdrav...
Odgovori