Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Sve vreme govorimo o GAK NS,prema tome svaki dalji komentar je izlišan.Sve što sam napisala bilo je upućeno isključivo Fimki u želji da joj pomognem.
Fimka,javi kako je prošlo.Sve najbolje
Vodim trudnoću privatno i pošto imam 36 godina doktor mi je predložio amniocentezu. Tu je odmah bila genetičarka dr Jovanović koja mi je otkucala obrazloženje i zakazala termin u Dečijoj bolnici.
Da li je taj njen papirić dovoljan ili ja sa njim moram ići u neki Dom zdravlja po uput za amniocentezu?
Ja ne idem na amnio,...
pitala sam par dr, i svi su rekli da nema potrebe ( ukljucujuci i nasu obGyn sa foruma )
tako da...
idem na ekspertni UZ u 21. nedelji, na kojem se kazu sve vidi, pa tako...
otprilike pre godinu dana sam bila na amniocentezi na preporuku moje doktorke, imam 29 godina a razlog mog odlaska na pregled je moj rad u prodavnici boja i lakova. Bez mnogo razmisljanja sam se ,,bacila" u potragu za mestom gde se radi pregled. Ja sam inace iz Novog Sada i pregled se radi u Decijoj bolnici i doci do geneticara je bila prava avantura za mene koja nikada nisam bila u toj zgradi. Nekako smo se suprug i ja snasli, a nalaze se na poslednjem spratu pa malo idete liftom, malo peske i nadjete ih. Pregled se zakazivao i na njega smo cekali mesec dana, zbog godisnjih odmora.Inace vam je potreban i uput od ginekologa. Sam pregled sam radila u Betaniji i to sam imala zakazano u 8h a primljena sam u 12h, ali nema veze bitno je da sam ga uradila a sto se tice bolova mogu vam reci da je mene malo bolelo ali sreca je da netraje dugo i da sam bila u rukama divne doktorke koja je sve pratila UZ. Kada je i to bilo gotovo morala sam tecnost nositi kod geneticara u Deciju bolnicu u njihovu laboratoriju. Na rezultate sam cekala tri nedelje i naravno sve je bilo uredu. Sve to predugo traje ali se i brzo zaboravi kada znate da sve to radite za dobro svoga deteta. Ja sada imam sina od osam meseci koji je moja najveca sreca u zivotu. Uzivajte u trudnoci i vasoj deci.