Amnioceneteza u GAK Novi Sad,... Iskustva

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Korisnikov avatar
Živana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 9:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Živana »

Sve vreme govorimo o GAK NS,prema tome svaki dalji komentar je izlišan.Sve što sam napisala bilo je upućeno isključivo Fimki u želji da joj pomognem.
Fimka,javi kako je prošlo.Sve najbolje :D
gocam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2005 3:35 pm

Post od gocam »

Hajde da vas i ja pitam nešto :).

Vodim trudnoću privatno i pošto imam 36 godina doktor mi je predložio amniocentezu. Tu je odmah bila genetičarka dr Jovanović koja mi je otkucala obrazloženje i zakazala termin u Dečijoj bolnici.

Da li je taj njen papirić dovoljan ili ja sa njim moram ići u neki Dom zdravlja po uput za amniocentezu?

Hvala!
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

mislim da moras da ides kod drzavnog gin, da ti napise uput za amnio, pa onda na komisiju da se taj papir overi....
Korisnikov avatar
Živana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 9:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Živana »

Možeš i od lekara opšte prakse,ja sam imala taj uput.
Sve najbolje :D

Fimka,šta si odlučila?
Slika
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

Ja ne idem na amnio,...
pitala sam par dr, i svi su rekli da nema potrebe ( ukljucujuci i nasu obGyn sa foruma ) :wink:
tako da...
idem na ekspertni UZ u 21. nedelji, na kojem se kazu sve vidi, pa tako...
kketi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 16, 2008 2:12 am

amniocenteza

Post od kketi »

:lol: otprilike pre godinu dana sam bila na amniocentezi na preporuku moje doktorke, imam 29 godina a razlog mog odlaska na pregled je moj rad u prodavnici boja i lakova. Bez mnogo razmisljanja sam se ,,bacila" u potragu za mestom gde se radi pregled. Ja sam inace iz Novog Sada i pregled se radi u Decijoj bolnici i doci do geneticara je bila prava avantura za mene koja nikada nisam bila u toj zgradi. Nekako smo se suprug i ja snasli, a nalaze se na poslednjem spratu pa malo idete liftom, malo peske i nadjete ih. Pregled se zakazivao i na njega smo cekali mesec dana, zbog godisnjih odmora.Inace vam je potreban i uput od ginekologa. Sam pregled sam radila u Betaniji i to sam imala zakazano u 8h a primljena sam u 12h, ali nema veze bitno je da sam ga uradila a sto se tice bolova mogu vam reci da je mene malo bolelo ali sreca je da netraje dugo i da sam bila u rukama divne doktorke koja je sve pratila UZ. Kada je i to bilo gotovo morala sam tecnost nositi kod geneticara u Deciju bolnicu u njihovu laboratoriju. Na rezultate sam cekala tri nedelje i naravno sve je bilo uredu. Sve to predugo traje ali se i brzo zaboravi kada znate da sve to radite za dobro svoga deteta. Ja sada imam sina od osam meseci koji je moja najveca sreca u zivotu. Uzivajte u trudnoci i vasoj deci. :lol:
Odgovori