Vezbanje i Bavljenje Sportom

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
GODZI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:23 am

Vezbanje i Bavljenje Sportom

Post od GODZI »

Prvo ja sam asmaticar pa koristim pumpicu ( ventolin , becloforte ) nesmatram se teskim jer koristm ih minimalno.
Idem u teretanu radim pravilno tj disanje i stavljam da kazemo vise od srednjih tezina znaci 80%.Plus Kosarka

1.dali pumpice za astmu uticu na srce znam da uticu alu u dobrom ili u losem smislu ?

2. kada vezbama disem pravlilno, nepreterujem nrp 3 sata u teretani ali DALI KADA DIZEM VECE KILAZE OPTERECUJEM SRCE tj dali teretana ima negtivne efekte ( nekoristim hemije steroide i slicno ) ?

3.To sa kosarkom to je zdravo ( zbog astme valja igrati basket i icu u teretnu isti dan ) meni odgovara ?
ZDRAVLJE JE SVE !!!!!
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Re: Vezbanje i Bavljenje Sportom

Post od Uros90 »

GODZI napisao:
2. kada vezbama disem pravlilno, nepreterujem nrp 3 sata u teretani ali DALI KADA DIZEM VECE KILAZE OPTERECUJEM SRCE tj dali teretana ima negtivne efekte ( nekoristim hemije steroide i slicno ) ?
3 sata u teretani ? To ti nikako za cuku ne moze biti dobro, maksimalno 1 ipo sat, mozes lepo odraditi trening, znam jer sam pre bio bilder, i nikako se ne preporucuje pre 2sata trening da traje, evo ja sam trenirao 1, 1ipo sat i lepo sam se odradjivao, tako da to malo smanjis.
Sto se tice dal je teretana zdrava za srce - nije. jer je to statika samo ga opterecujes, bolje se drzi te kosarke to je zdrav sport, i mesaj to sa tracanjem, plivanjem itd.. tegove 3 puta nedeljno ce ti biti dosta. Eto ja ovaj deo samo znam nadam se da sam bio od pomoci, poz.
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od harry_mason »

Uz odabrane vezbe i pravilno izvodjenje neces imati nezeljenih efekata po srce. I ne zadrzavaj se tamo vise od 45min, eventualno do 60min. Ni vrhunski sportisti ne ostaju duze...
GODZI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:23 am

Post od GODZI »

harry_mason napisao:Uz odabrane vezbe i pravilno izvodjenje neces imati nezeljenih efekata po srce. I ne zadrzavaj se tamo vise od 45min, eventualno do 60min. Ni vrhunski sportisti ne ostaju duze...
Daj mi primer !!!!!!!!!!!!!!!!! - ja sam uvek pravilno disem - i do sad sam sam radio 15 12 10 8 8 sa tim da dve zadnje serije radim sa najvecom kilazom ( TO NEVALJA JER NEMA SANSE DA SE PRAVILNO DISE )

A ja bih radio 4 serije + 5 serija zagrevanje po 20 ponavljna ( POSTO SVI RADE PO 15 ZBOG CUVANJA SRCA A KAO TREBA 12 JER JE TO PRVILNO JA BIH RADIO 20 SA VEOMA MALIM KILAZAMA

JEDEN GODINE SAM IMAO PROBLEAM ZBOG SRCA KAD SAM VEZBAO ALI NISAM UVECAO KOMORE BIO SAM NA SVA ISPITIVNJA I BILO JE ZBOG VENTOLINA LEKA ZA ASTMU ALI TO NIJE STETNO
ZDRAVLJE JE SVE !!!!!
Odgovori