HITNO potreban savet

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
REBEKA BEC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 02, 2008 12:37 am

HITNO potreban savet

Post od REBEKA BEC »

Moj problem je sledeci: na desnoj strani imam sedmicu i osmicu za vadjenje(gore),a na levoj osmicu(dole)koja je skroz izasla ali se polomila prekljuce i boli me na dodir,desni su mi blago crvene,ja imam panicne napade(lupanje srca,pritisak u usima,otezano disanje)ali nikada nisam izgubila kontrolu nad sobom.Otisla sam kod maksilofacijalnog hirurga koji je odbio da izvrsi intervenciju,vadeci se pritom da je to ozbiljan zahvat da mu treba cekic,da se za cas to iskomplikuje,i da ce tesko to bilo ko da prihvati i da uradi.Sta ja da sad radim bol mi sa leve strane postaje jaci.Valjda i ljudi koji su bolesni,invalidi itd. vade zube,ne umiru valjda od toga? Postoji u mom gradu oralni hirurg koji ima laser mozda se time lakse "razbijaju"umnjaci?Razgovarala sam sa mojim psihijatrom koji ne vidi problem zasto mi ne bi izvadili zub jer ja koristim moju terapiju?Da li ima jos neko ko ima slicnih problema? :cry:
strahoviti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 30, 2008 11:21 pm

Post od strahoviti »

aaaauu to zvuci bolno :( sada ce dr.cat odgovoriti pametno
strahoviti
Novi član
Novi član

Post od strahoviti »

kako ti je puko zub uopshte ? i koliko ti zubi problema stvaraju ako ih necuvash !
REBEKA BEC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 02, 2008 12:37 am

Post od REBEKA BEC »

Osmica mi se polomila tj."ocenula"sa strane prema krajniku koji mi je trenutno uvecan i bolan.Ne rarumem zasto je vadjenje komplikovano jer zub mi je skroz izasao i nije nista veci od sedmice,cemu cekic...
dr cat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 15, 2008 7:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr cat »

Rebeka,
ako uzimate redovno terapiju, nema razloga da se zahvatne obavi.
nadjite drugog stomatologa što pre i završite to.
stanoje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 02, 2008 3:15 pm

Post od stanoje »

draga Rebeka, to je posao za oralnog hirurga.
uradi pre toga retroalveolarni snimak tog zuba , a mozes i ortopan, i odnesi mu.
saje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 30, 2008 10:08 pm

Post od saje »

Samo napred hrabro bez panike kod drugog doktora (oralnog hirurga naravno) :-)
strahoviti
Novi član
Novi član

Post od strahoviti »

mozesh ti to sigurno !
Odgovori