Sta treba da specijaliziram kardiohirurgiju za slucaj da mi u stomatolosku ordinaciju dodje pacijent koji je imao neku kardiohirusku intervenciju? Pa i onkologiju bi mogao da specijaliziram za slucaj da mi dodje neki onkoloski pacijenta?bumbar napisao:Kada smo upisivali nase fakultete, opredelili smo se za to da se borimo za zdravlje obolelih... Humane pobude, dakle. Humane pobude su jedini ispravni razlog za upisivanje medicine/stomatologije. Cinjenica da ces sutra nekoga izleciti od neke bolesti bi trebalo da te ispuni do te mere, da treba da ti je svejedno da li ces mu leciti srce, bubreg, kosti, zube... Svaka grana medicine/stomatologije nudi ogromne mogucnosti usavrsavanja i svaka od tih grana poseduje ogromne fondove znanja i ako ti je uzivanje da se bavis poslom za koji se obucavas, bice ti uzivanje da proucavas bilo koju od tih grana...
Drugo, ti kao doktor nemas pravo na to da volis ili ne volis neke delove svoje profesije, jer ako neko sutra tvojom greskom strada, nikoga nece biti briga sto ti nisi voleo da se bavis mozgom ili nekim drugim organom.
Eto, to ja mislim o filozofiji "Ja hocu da se bavim tim i tim..."
Ako gresim, ispravite me...
Pozdrav!
Covek treba da se specijalizuje i da ima jedno sirokoopste obrazovanje koje ce mu pomoci u poslu. Da mi dodje pacijent i kaze da leci srce recimo prvo bi pozvao telefonom specijalistu koji ga vodi i konsultovao se sa njim oko daljih poteza. Ne bi mi palo na pamet KO STO MNOGIMA PADA, da nesto preduzmem na svoju ruku u ima i prezime moje opsto medicinske obrazovanosti.