ginekoloski pregled

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
annamaria
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 6:03 pm

ginekoloski pregled

Post od annamaria »

Mozda je bolje da pokusam ponovo da formulisem pitanje
Koliko je pouzdan pregled kod ginekologa ako je obavljen rucno bez ultrazvuka i kad se uzme bris
Da li je to dovoljan pregled da li bi dr uocio neke promjene i upale i kroz takav pregled
unaprijed zahvalna
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:D Draga Annamaria
Mnogo je bitnije ko vas pregleda nego čime vas pregleda.
Upale se nevide na UZ sem kada se recimo stvore hidro ili piosalpinksi!
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

Slazem se sa Pedjom. Dobar ginekolog moze "obicnim" ginekoloskim pregledom da otkrije dosta toga, pocev od nekih polnih bolesti pa do trudnoce. Naravno, pouzdanije je ako pritom uzme i bris i da ga na analizu. Ne znam sta tebe konkretno zanima...
annamaria
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 6:03 pm

HVALA NA ODGOVORU

Post od annamaria »

Hvala vam na odgovoru ali mene zanima, posto me boli donji dio stomaka i ponekad osjetim neki cudan miris da li je to normalno?
Ja sam sve to rekla dr on me pregledao i uzeo bris ali je rekao da je sve u redu,samo ne znam koliko se ceka taj nalaz brisa posto mi on nije nista rekao i da li bi on primjetio da nesto nije u redu.
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Pozdrav annamaria,
dok imaš bolove i čudan miris znači da nešto nije u redu !!!
S obzirom da ti se tvoj ginokolog nije dovoljno posvetio moj predlog ti je da ga promeniš.
Znači promeni ginekologa, potraži nekog ko će imati više vremena da te sasluša i koji će ti dati objašnjenje na tvoja pitanja.
Problem komunikacije dr-pacijent je vrlo,vrlo prisutna kod nas tako da ti baš i ne preporučujem da čekaš !
Srećno
Odgovori