Sjogrenov sindrom

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Bozica1957
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 17, 2008 1:17 am

Sjogrenov sindrom

Post od Bozica1957 »

Imam 51 godinu i od pre godinu dana sam ustanovila da imam sjogrenov sindrom,imam suvocu ociju,usta,i jako mi smeta...Znam da je bolest autoimunog karaktera i da nema leka ali ipak pokusavam sve...
Jako bi mi znacilo kada bi mi se neko ko ima isti problem javio da razmenimo misljenja i porazgovaram jos sa nekim ko ima iste tegobe...[/b]
stanisic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 2:40 pm

Post od stanisic »

danas je imunolog izrazio sumnju da je to moja dijagnoza. tek se informisem o bolesti, a od sutra krecem da uradim neke analize. moji su simptomi osim suvih usta i oka visestruki, mozda ima tu i vise autoimunih bolesti?! pisite o svojim simptomima, kako je dijagnostikovana bolest, o toku bolesti i lecenju. vase iskustvo je dragoceno. hvala i puno srece
NikolaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 3:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od NikolaK »

Lose! sto je najgore, neznaju uzrok i kako onda da rese problem? probajte prirodnim putem, nekom alternativom.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Dugo sam imala dijagnozu primarnog Sjogrenovog simptoma zbog istih simptoma koje pominjete. Sada oko vise nije suvo i dijagnoza je pala u vodu.
Mislim da se dijagnoza postavlja biopsijom jedne od malih pljuvacnih zlezda u ustima. Radila sam to i nalaz je normalan. Nije strasno al je to prava potvrda. Eto kod mene suvo oko, suva usta i masa pripadajucih siptoma je bila lose protumacena.
stanisic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2008 2:40 pm

Post od stanisic »

Hvala sto ste tu! Bila sam kod oftalmologa i radio mi je neki test. Zakljucak da nema osnova da se sumnja na suvo oko u onolikoj meri koliko je potrebno da bi se postavila dijagnoza Sjogrenovog sindroma. Sada opet sve ispocetka. Svako dobro svima vama
Odgovori