Imam 51 godinu i od pre godinu dana sam ustanovila da imam sjogrenov sindrom,imam suvocu ociju,usta,i jako mi smeta...Znam da je bolest autoimunog karaktera i da nema leka ali ipak pokusavam sve...
Jako bi mi znacilo kada bi mi se neko ko ima isti problem javio da razmenimo misljenja i porazgovaram jos sa nekim ko ima iste tegobe...[/b]
Sjogrenov sindrom
danas je imunolog izrazio sumnju da je to moja dijagnoza. tek se informisem o bolesti, a od sutra krecem da uradim neke analize. moji su simptomi osim suvih usta i oka visestruki, mozda ima tu i vise autoimunih bolesti?! pisite o svojim simptomima, kako je dijagnostikovana bolest, o toku bolesti i lecenju. vase iskustvo je dragoceno. hvala i puno srece
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Dugo sam imala dijagnozu primarnog Sjogrenovog simptoma zbog istih simptoma koje pominjete. Sada oko vise nije suvo i dijagnoza je pala u vodu.
Mislim da se dijagnoza postavlja biopsijom jedne od malih pljuvacnih zlezda u ustima. Radila sam to i nalaz je normalan. Nije strasno al je to prava potvrda. Eto kod mene suvo oko, suva usta i masa pripadajucih siptoma je bila lose protumacena.
Mislim da se dijagnoza postavlja biopsijom jedne od malih pljuvacnih zlezda u ustima. Radila sam to i nalaz je normalan. Nije strasno al je to prava potvrda. Eto kod mene suvo oko, suva usta i masa pripadajucih siptoma je bila lose protumacena.