Koksaki i aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Aberantne horde su nepravilno gradjene trakice koje spajaju unutrasnjost srcanog misica sa zaliscima, mogu da naparave pojedine komplikacije, daju aritmije i slicno. Polozajne aritmije su najcesce rezultat zeludacne kile (hiatus hernije) ili slicnih poremecaja (relaksacija dijafragme, gastroptoza...)

Uz mirovanje i UZ kontrolu srca (provera ejekcione frakcije, koja mora da bude preko 40%), sve uglavnom prolazi bez posledica.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
covek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 20, 2006 5:56 pm

Post od covek »

Nemam vise te temparature,niti ubrzano zamaranje. Valjda me je prosla ta upala. Samo su ostale te posledice u vidu ekstra sistola i tog ubrzanog ritma kad legnem na ledja.

Hvala na komentarima.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Strasno je to sto ja sad vise ni u koga nemam poverenja :( :(

Ipak cemo za sada ostati u NS, jer su je tu odmah uputili na analizu za koksaki i sada znamo sta je u pitanju. Odradili smo Holter, za dve nedelje treba da se javim da zakazem pregled, pa su rekli da ce tada odraditi i test opterecenja. Meni je sada lakse, posto je titar koksakija opao.

Za "coveka" - zasto sam ne proveris krv na koksaki, to se moze uraditi i u privatnim laboratorijama.

Dr. Ivice, uvek hocu da pitam, pa zaboravim - da li ce se ona ikada resiti tog virusa?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Naravno!

Bez panike!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Juce smo bili u NS, cerka je radila test opterecenja. Doktorica kaze da je sve u redu, da prilikom napora te ekstrasistole nestaju. Rekla je da se normalno ponasa i da moze da radi i fizicko. Zakazala nam je kontrolu za 6 meseci. Jedino me je zacudilo sto je na moje pitanje da li treba da kontrolisemo titar koksakija, rekla da nema potrebe.

Ja sam malo nepoverljiva, da li stvarno nema potrebe?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Jasna, drago mi je sto citam da ide na bolje! :wink:
the queen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 23, 2008 7:49 pm

Post od the queen »

["filipos"]Ima leka, naravno da ima, samo nasi doktori nemaju pojma.Ja sam hvala bogu nasla doktora koji leci koksaki.Nasi doktori su em neupuceni em nezainteresovani.

da li mozes da mi kazes ko je taj doktor i gde se nalazi??i ako imas br. telefona?

hvala u svakom slucaju!!!:)
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

potkrepite cinjenicama i informacijama o vlastitom obrazovanju (u smislu validnosti procene) ocenu da nasi doktori nemaju pojma?!
Odgovori