Aberantne horde su nepravilno gradjene trakice koje spajaju unutrasnjost srcanog misica sa zaliscima, mogu da naparave pojedine komplikacije, daju aritmije i slicno. Polozajne aritmije su najcesce rezultat zeludacne kile (hiatus hernije) ili slicnih poremecaja (relaksacija dijafragme, gastroptoza...)
Uz mirovanje i UZ kontrolu srca (provera ejekcione frakcije, koja mora da bude preko 40%), sve uglavnom prolazi bez posledica.
Koksaki i aritmija
Strasno je to sto ja sad vise ni u koga nemam poverenja
Ipak cemo za sada ostati u NS, jer su je tu odmah uputili na analizu za koksaki i sada znamo sta je u pitanju. Odradili smo Holter, za dve nedelje treba da se javim da zakazem pregled, pa su rekli da ce tada odraditi i test opterecenja. Meni je sada lakse, posto je titar koksakija opao.
Za "coveka" - zasto sam ne proveris krv na koksaki, to se moze uraditi i u privatnim laboratorijama.
Dr. Ivice, uvek hocu da pitam, pa zaboravim - da li ce se ona ikada resiti tog virusa?

Ipak cemo za sada ostati u NS, jer su je tu odmah uputili na analizu za koksaki i sada znamo sta je u pitanju. Odradili smo Holter, za dve nedelje treba da se javim da zakazem pregled, pa su rekli da ce tada odraditi i test opterecenja. Meni je sada lakse, posto je titar koksakija opao.
Za "coveka" - zasto sam ne proveris krv na koksaki, to se moze uraditi i u privatnim laboratorijama.
Dr. Ivice, uvek hocu da pitam, pa zaboravim - da li ce se ona ikada resiti tog virusa?
Juce smo bili u NS, cerka je radila test opterecenja. Doktorica kaze da je sve u redu, da prilikom napora te ekstrasistole nestaju. Rekla je da se normalno ponasa i da moze da radi i fizicko. Zakazala nam je kontrolu za 6 meseci. Jedino me je zacudilo sto je na moje pitanje da li treba da kontrolisemo titar koksakija, rekla da nema potrebe.
Ja sam malo nepoverljiva, da li stvarno nema potrebe?
Ja sam malo nepoverljiva, da li stvarno nema potrebe?