Koksaki i aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

filipos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:44 pm

Post od filipos »

minjab napisao:Ja nemam ništa protiv da to što ti misliš to i tvrdiš,ali ja ako tvrdim nešto ja moram i da argumentujem :-?
Što znači da ako imam upalu grla meni pomaže jedino inekcija linkocina i to je to.Ako postoji lek a ti nam ne kažeš kako se zove i pri tome niko od ovolikih lekara i poznavaoca medicine (pa i ja spadam u grupu nekoga ko se na neki načinu struci bavi virusima i hemijom) nije čuo za tako nešto onda..... :o

Ziasta molim još nekog od medicinskog osoblja da nam ''pojasni'' sa medicinskog stanovišta ovu vrstu lečenja koxaki virusa,ja kao biohemičar možda to sagledavam ''drugačije'' :o

A i bez argumenata ne priznajem ništa. :wink:

Sve sto sam navela argumentovala sam. A ako smatras neargumentovanjem to sto nisam navela ime leka, a pre toga sam napisala razlog zasto ne mogu da ga navedem, onda je to izvini, smesno.A da se sad u celoj frci u kojoj se nalazim ubijem trazeci telefom doktora koji zna, da bih tebi nesto dokazivala, bas mi i nije prioritet u zivotu.Kad nadjem poslacu ljudima koje inteesuje i koji prihvataju i drugo misljenje.Ali razumem ja tebe u neku ruku, tesko je posle godina i godina kada je vladaloi jedno misljenje, prihvatiti novine, a posebno nekom svom reci "nisi u pravu".Zato najbolje za tebe je izgleda da se drzis toga sto znas.Cini mi se da spadas u onu grupu koja smatra "vecina je uvek u pravu".Bokte, ko na izborima:)A to sto te niko od doktora sa foruma ne podrzava, ne brini, znas onu dobru staru-"cutanje je znak odobravanja" :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Pa naravno da niko neće da raspravlja o ovome kad Vam je već negde dr.Ivica rekao (podsećam vas)
Filipos,

Dajte nam, molim Vas, adresu tog genija koji leci koksaki, bilo bi lepo da Srbi opet dobiju nekog Nobelovca

Pozdrav od zainteresovanog, ali neupucenog.
A pravo da Vam kažem ni meni ne pada na pamet više da se raspravljam na ovu temu jer ,ni ime leka ni proizvodjača (ajde telefon ne možete da nadjete objasnili ste)
Pa jel vi vidite koliko se ljudi (medicinskog i nemedicinskog )osoblja javilo da niko ni čuo :o
A što se tiče mojih lekara trebala bi da Vam nešto govore imena (ako se iole razumete) dr.Miša Ostojić kardiolog,Prof.Seferović,Dr.Pelemiš infektolog,tako da to što ste izjavili... :o
Pozdrav :wink:
ORKA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 20, 2006 12:06 pm

Post od ORKA »

Zašto Minjab uopšte raspravljate ,pa vidite da se niko ne javlja ,jer normalno je da ima negde neko ali....A niko ama baš niko nije čuo (i ja sam mog kardiologa pitala ali čovek je kulturno objasnio način ''delovanja''virusa ) Tako da ja i ne verujem da će se više iko i javiti.
Pozdrav svima :wink:
filipos
Novi član
Novi član

Post od filipos »

Ok...Uzivajte u vasoj bolesti :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

:o

Nemam reči.
ORKA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 20, 2006 12:06 pm

Post od ORKA »

Nažalost od ove teme se pretvori užas i to zahvaljujući nečemu što niko nije ni video ni čuo a treba da poveruje da postoji :o :o :o

A želje su zaista više nego STRAŠNE. :cry:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ipak sam morala da se javim ,
Naše -nestručne- diskusije su jedno , a ovako nešto reći ljudima koji se uspešno oporavljaju ili možda i ne ,mislim da je prvo jako nekulturno ,a drugo ako mislite da je to u redu onda nek vam je na čast.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav.

Za Jasnu: Revita Fe je odlican preparat.

Za minjab, ORKA: nemojte uzaludno gubiti vreme. Radi se o predubedjenju, inatu i tvrdoglavosti, bez ikakve argumentacije i zelje da se nesto dokumentuje, verifikuje, naucno potvrdi.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Hvala na odgovoru, ali ja uvek imam jos jedno pitanje. Da li moze da uzima samo Revitu Fe ili da pije i tablete gvozdja, koje joj bas i ne odgovaraju, jer ima osetljiv zeludac?
filipos
Novi član
Novi član

Post od filipos »

Meni uopste nije jasno sto ste se svi tako primili na te cetiri reci koje sam napisala.Naravno da nisu bile upucena svim bolesnim ljudima.Mislim da se onaj kome su bile upucene prepoznao. Vi, da ste uopste zeleli da saznate o kom leku se radi, sacekali biste par dana dok nadjem, pokazali razumevanje i samim tim zelju da saznate nesto novo,ali ne...Naravno, napad je najbolja odbrana.Dr Ivica je odmah izrazio nepoverenje i dozu drskosti, minjab se tu prva nasla pametna da demantuje.Sujeta je cudo, posebno kod lekara-"Ne daj Boze da drugi lekar zna nesto sto ja ne znam".I posle se cudite sto je toliko ljudi nezadovoljno nasim zdravstvom...Da li ste se mozda osvrnuli i obratili paznju sami na sebe?Ali ok...vas zivot,vasi pacijenti, vasa bolest.Zivite i lecite kako mislite da je najbolje.Samo mi je zao svih ljudi koje lekari bezrazlozno setaju i koji se godinama zlopate sa koksakijem.Ali, ko bude zeleo da ide laksim putem, nacice nacin to da uradi.Pozdrav svima
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Filipos, dovoljno je da samo dostavite ime lekara koji leci koksaki, ili da dostavite referencu. O sujeti lekara nemojte pisati, niko se ne pravi vise pametan i sujetan od nadrilekara. Osnov svake nauke, pa i medicinske, je da bude otvorena za nova saznanja - ali da ta znanja budu eksperimentalno proveriva i dokaziva, da se ne improvizuje i ne shvata olako bilo kakva tvrdnja. Ja sam bas zato sto sam ZELJAN ZNANJA hteo da cujem koji je to genije koji tvrdi da je uspeo ono u cemu nsu uspele sve najvece svetske medicinske ustanove...

Jasna, revita Fe je sama za sebe dovoljna, pod uslovom, naravno, da se pokaze dobra reakcija nanju posle otprilike mesec dana, i pod uslovom da eritrociti nisu ispid 3 miliona, hemoglobon ispod 90.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Hvala. Posto su njoj eritrociti bili 3,4 a hemoglobin 80, za koji dan idemo da izvadimo krv, da vidimo da li je Ferrum pomogao. Onda cemo videti sta cemo dalje. Odmah cemo proveriti i titar koksakija. :D
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

jasna,ja sam u trudnoci bila veoma malokrvna i dobila sam savet kako sto bolje da se gvozdje "ubaci" u krv.pre tablete gvozdja(ja sam pila ferofolik)popije se vitamin c(ja sam uzimala sumeci,pa ujutru popijem 500mg, i uvece,isto pred tabletu gvozdja 500 mg vitamina c).kazali su mi da se tako mnogo lakse gvozdje vezuje i da je mnogo efektivnije tako piti te tablete nego bez vitamina c.da ne bi ovo bio obican laicki savet,molim DR.IVICU da kaze svoje misljenje...pozdrav :D
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

E, sad ste me nasli :D Nisam siguran da viramin C pospesuje apsorpciju gvozdja, cak bih rekao da sa fizioloskog aspekta vit. c i apsorpcija Fe uopste nisu u korelaciji - ali ja sam samo mali provincijalni lekarcic. U svakom slucaju, kod anemije u trudnoci mozda je bolje dati Fedex ampule nego peroralne preparate, jer trudnice i tako muce muku sa nauzejom i povracanjem.

Pozdrav!
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

onda,ok...jasna,zaboravite da sam bilo sta rekla.ja sam samo htela da dam savet koji su meni dali tada...DR.IVICE,taman posla...vi ste za nas mnogo vise od obicnog lekara... :P pozdrav svima... :wink:
Odgovori