Zbunjena trudnica!?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jelenajagodina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 25, 2005 9:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Zbunjena trudnica!?

Post od jelenajagodina »

Imam 23 god., ovo mi je prva trudnoca, u 7. sam nedelji. Proteklih 5 dana povracam, 3-4x dnevno i stolica mi je od tada tamno,tamno zelene boje. Ne uzimam nikakve tablete sem MATERNU. Zanima me da je takva stolica posledica povracanja ili...? Bila sam na UZV pregledu i sve je ok. "bebica" ima 9mm sto i nije bas prosek za ove nedelje trudnoce ali rekli su mi da to nije razlog za brigu. Inace nisam imala nikakve operacije, ciklus mi je jako uredan! Aha, i zanima me kada prestaju mucnine??? Unapred zahvalna :roll:
violeta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 3:02 pm

Post od violeta »

Mislim da nemate razloga za brigu.
Ja sam imala mucnine i povracala sam cak do petog meseca, oba puta, ali nekim trudnicama bude lakse vec od 12 nedelje.
Znam da je to sve jako neprijatno, ali neka Vas ne brine, sve to je i normalno, i proci ce..... :D
jelenajagodina
Stalni član
Stalni  član

Post od jelenajagodina »

Hvala puno na podrsci...Ja sam zabrinuta samo zbog stolice ali pretpostavljam da je to posledica preteranog povracanja!?
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Stolica ti je takva najverovatnije od gvozdja u preparatu koji uzimas. Mucnina je individualna stvar, nekome traje do samog kraja, neko je ne oseti. O mucnini sam u trudnoci razmisljala kao o normalnoj pojavi i znaku da bebica ziva u meni. Samo se ti trudi da unosis dovoljno kvalitetne hrane kako bi nadoknadila to sto izgubis povracanjem. I probaj da nadjes polozaj koji ti prija za zeludac. Opusti se i uzivaj
jelenajagodina
Stalni član
Stalni  član

Post od jelenajagodina »

Da li je sekret normalna pojava u trudnoci? Pre trudnoce sam imala samo ponekad, a sada svakog dana ( od pre nekoliko dana). U 8. sam nedelji. Sekret je bele boje, bez mirisa!
jelenajagodina
Stalni član
Stalni  član

Post od jelenajagodina »

ispravka, u 7. sam nedelji trudnoce!
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Pojacani sekret je takodje cesta pojava u trudnoci i nije razlog za brigu. Ako se sekret promeni, ili ponete da osecate neke neprijatnosti 9peckanje, svrab...), obavezno konsultujte lekara i uradite briseve.

Uzivajte u trudnoci, i pored nekih neprijatnosti to je predivno stanje.
jelenajagodina
Stalni član
Stalni  član

Post od jelenajagodina »

Hvala!
jelenajagodina
Stalni član
Stalni  član

Post od jelenajagodina »

Imam jos jedno pitanjce. Povracam po 4-5x dnevno, sve sto pojedem, bukvalno. Postoji li nesto tipa caj ili neka hrana koja, bar malo, moze da smanji mucnine. Ja radim i jako mi je neprijatno da svaki cas odlazim u wc... :oops: U pocetku su pomagale perece ali i one su me "izneverile"!
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Ja sam u to vreme uzimala Bedoxin tablete (vitamin B6), kazu da moze pomoci.
Vazno je da jedes cesto ali po malo i uglavnom suvu i nezacinjenu hranu. Grickaj stapice, perece, neke kiflice...
A da, prijala mi je mineralana voda i to ona zuta Knjaz Milos sa ukusom limuna, nije puno gazirana i bas osvezava.
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Hej, Jelena, pogledaj privatne poruke :D
Odgovori