mononukleoza-29 nedelja trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
BMJelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 12:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

mononukleoza-29 nedelja trudnoce

Post od BMJelena »

Posle vantelesne oplodnje, ostala sam u drugom stanju i sad sam u 29 nedelji trudnoce. Sve je za sad u najboljem redu-i sa mnom, i sa bebom...ali...
Jutros sam cula od sestre da su njenoj mladjoj kcerkici postavili dijagnozu "virusna mononukleoza", a ja sam provela ceo vikend sa njom u drustvu. Da li postoji opasnost za bebu? Moj lekar kaze da pijem sto vise tecnosti i vitamina, kako bih ojacala imunitet i naj tacin ostala nezarazena. Da li je moguce da se ja i beba na ovaj nacin sacuvamo od virusa? Jel moguce da, iako meni ne bude nista, moja beba ima neke posledice? Sva ova pitanja mi ne daju mira. Pa zar da se posle toliko godina provedenih u iscekivanju potomstva mojoj bebi dogodi nesto lose? Molim vas pomozite mi vasim komentarom i savetom.
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm

Post od Tinna25 »

Opasnost za tvoju trudnoću je minimalna. Uzročnici mononukleoze prenose se slinom, dugotrajnim i neposrednim kontaktom.
EBV se prvenstveno prenosi putem sline, a ređe transfuzijom krvi. Obično se prenosi ljubljenjem i dodirivanjem delova tela i predmeta natopljenih zaraženom slinom, tako da nemoj da brines, poslusaj doktora i obavezno PREVENTIVE RADI pij dosta tecnosti!!! Mada stvarno smatram da nemas razloga da se brines
Pozdrav i mazi bebana :D
BMJelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 12:06 pm

Post od BMJelena »

Hvala puno na brzom odgovoru.Nadam se stvarno da nisam toliki maler, pa da se zarazimo. Radim sve sto je do mene, pijem cedjeni limun, narandzu i grejp, jedem razno voce, pijem puno tecnosti...A koliko bi trebalo da prodje vremena da se zna da li je doslo do zaraze ili ne?
Korisnikov avatar
Mieta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 2:45 pm

Post od Mieta »

BMJelena, drzim ti fige da bude sve ok, a verujem da ce biti!!! Pozdrav i sve najbolje ti zelim!!!
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm

Post od Tinna25 »

inkubacija traje 21 dan...
ali molim te nemoj na taj nacin da razmisljas, nemoj sada sama da navlacis probleme.
Verovatno bi vec osetila neki simptom. Zaista je mala verovatnoca. Uzivaj ti u svojoj bebici. Tako sam i ja imala par malera pa je hvala Bogu sve u redu.
Odgovori