Posle vantelesne oplodnje, ostala sam u drugom stanju i sad sam u 29 nedelji trudnoce. Sve je za sad u najboljem redu-i sa mnom, i sa bebom...ali...
Jutros sam cula od sestre da su njenoj mladjoj kcerkici postavili dijagnozu "virusna mononukleoza", a ja sam provela ceo vikend sa njom u drustvu. Da li postoji opasnost za bebu? Moj lekar kaze da pijem sto vise tecnosti i vitamina, kako bih ojacala imunitet i naj tacin ostala nezarazena. Da li je moguce da se ja i beba na ovaj nacin sacuvamo od virusa? Jel moguce da, iako meni ne bude nista, moja beba ima neke posledice? Sva ova pitanja mi ne daju mira. Pa zar da se posle toliko godina provedenih u iscekivanju potomstva mojoj bebi dogodi nesto lose? Molim vas pomozite mi vasim komentarom i savetom.
mononukleoza-29 nedelja trudnoce
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
- Tinna25
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Opasnost za tvoju trudnoću je minimalna. Uzročnici mononukleoze prenose se slinom, dugotrajnim i neposrednim kontaktom.
EBV se prvenstveno prenosi putem sline, a ređe transfuzijom krvi. Obično se prenosi ljubljenjem i dodirivanjem delova tela i predmeta natopljenih zaraženom slinom, tako da nemoj da brines, poslusaj doktora i obavezno PREVENTIVE RADI pij dosta tecnosti!!! Mada stvarno smatram da nemas razloga da se brines
Pozdrav i mazi bebana
EBV se prvenstveno prenosi putem sline, a ređe transfuzijom krvi. Obično se prenosi ljubljenjem i dodirivanjem delova tela i predmeta natopljenih zaraženom slinom, tako da nemoj da brines, poslusaj doktora i obavezno PREVENTIVE RADI pij dosta tecnosti!!! Mada stvarno smatram da nemas razloga da se brines
Pozdrav i mazi bebana