Bubuljice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
marina_84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 25, 2008 11:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od marina_84 »

pozdrav svima!imam 23 godine i u pubertetu nisam imala nikakvih problema sa licem do pre pola godine kada su odjednom pocele da mi izlaze ogromne, bolne bele bubuljice od vrata ka bradi, i s desne i leve strane od brade ka usima. Zahvatile su taj donji deo i zahvaljujem se Bogu sto se nisu prosirile i na obraze.U pocetku sam koristila vichy normaderm losion, pa doroslovac, klindamicin ali mi nimalo nisu pomogli. Uvidevsi da tonicima i losionima ne mogu da se izlecim obratila sam se dermatologu. Isla sam na razne pretrage i sve je bilo ok tako da ne znam od cega su iskocile. Dermatolog mi je preporucio dercome active i dercome clear koji su mi jako pomogli. Takoje mi je prepisao i tretmane tecnim azotom koji su bili takojde efikasni. Posle 3 meseca koristenja ovih preparata dercome active i clear situacija se znatno poboljsala samo sto sad imam problem sa sitnim flekicama i oziljcicima pa me zanima da li neko zna kojom kremom mogu i to da resim?I sada mi s vremena na vreme iskoci jedna velika bolna bubuljcentina, ali posle dva tri dana nestane, ali me to ipak izludjuje! zelim da mi se koza lica vrati na prvobitno stanje kada nisam imala ama bas nikakvih problema i kada mi je jedna bubuljica iskakala jednom godisnje ali ne znam da li cu uspeti. Ako neko zna neka mi napise sta je dobro protiv flekica i oziljaka i da li postoji neki dobar gel ili koncentrat za uklanjanje bubuljice u slucaju da mi po koja izadje s vremena na vreme?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

POkusaj sa vocnim kiselinama.
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm

Post od Dare »

mia_81 napisao:Ja sam ga kupila u Beogradu,u apoteci Prvi maj kod Londona,zove se antopar gel,imas od 5% i od 10%.Koristim ga 15ak dana i rezultati su vidljivi.To je jedini benzoil peroxid gel koji sam nasla kod nas.
Hvala ti, to cu uzeti sledeci put sigurno!
Sada sam uzeo u apoteci SB trade u BG, doduse to je rucno pravljeni 5%, sa antibiotikom, al susi ok.
squirrel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 15, 2008 4:41 pm

Post od squirrel »

ja sam juche trazila u privatnoj apoteci kod mene u kraju, nije bilo, ali su mi rekli da ga ne izdaju bez lekarskog recepta .. pa me interesuje je li vama doktor prepisao benzoil peroxid i smem li ga sama probati, posto tek za mesec dana idem na pregled, a malo mi se upalilo lice pa me nervira
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm

Post od Dare »

squirrel napisao:ja sam juche trazila u privatnoj apoteci kod mene u kraju, nije bilo, ali su mi rekli da ga ne izdaju bez lekarskog recepta .. pa me interesuje je li vama doktor prepisao benzoil peroxid i smem li ga sama probati, posto tek za mesec dana idem na pregled, a malo mi se upalilo lice pa me nervira
Niko mi nije prepisao BP, ikada.. vec godinama ga uzimam samo sto eto sve ga je teze naci u Srbiji... naravno treba biti pazljiv sa njime, jer svaka koza drugacije reaguje, nanosi se samo na bolna mesta, mada postoje i varijante za celo lice (Dans Regimen) , po meni jedino sto stvarno isusi male gadosti..
_ErRoR_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 6:17 pm

Post od _ErRoR_ »

I ja sam uzeo Benzaknen Gel Sa BP-om na svoju ruku 5% Kao i Avene diacneal, i za mene je to odlicna kombinacija, jednu noc avene, drugu BP, a uz to koristiti Cink vitamine, te izbjegavat przenu i masnu hranu, i vjerujem da ce biti mnogo,mnogo dobri rezultata!
squirrel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 15, 2008 4:41 pm

Post od squirrel »

hocesh da mi kazesh molim te u kojim apotekama u bg-u si kupovao?
sb trade, prvi maj kod londona .. jel ima jos neka?

thnx : )
Odgovori