Bubuljice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Saquella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 2:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Saquella »

Meni je ginekolog posle pregleda i ultrazvuka rekao da pijem Diane 35,iako nemam policisticne jajnike(uredan nalaz).Kaze one mogu samo da ti pomognu,pij slobodno :roll::roll:
Nisam bas pokapirala da li mi mogu nesto pomoci s obzirom da nemam ciste,mada pocinjem uskoro da ih pijem po savetu dermatologa i ginekologa...Videcemo...
Nadam se samo da se ne ugojim i da mi se ne pojaca maljavost...Samo mi jos to treba :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Policisticni jajnici su samo jedna od indikacija. Dakle, nije neophodno da ih imas da bi koristila diane 35. Ti jednostavno, tj. tvoja koza reaguje burno na androgene (muske polne hormone koji se u odredjenoj kolicini nalaze i kod zena), bilo zbog pocecane koncentracije ili zbog pojacane osetljivosti, a diane tu "stvar" dovodi u red.

Neces se ugojiti, osim ako naravno extremno ne pocnes da ruckas :wink: samo pojacaj uzimanje vode.
Saquella
Novi član
Novi član

Post od Saquella »

Hvala ti!!!I ja se nadam :wink: Moram da sacekam do 20-og pa da pocnem da ih pijem...Nadam se da ce delovati koliko toliko...Ako ne,makar sam zasticena od drugih stvari :lol: .U svakom slucaju sacekacu jos tih 3 meseca :wink:
veki974
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 1:35 pm

Post od veki974 »

Zdravo, moje pitanje je povezano sa upotrebom kreme Skinoren.
Moj sin je 14 godina i ima ozbiljan problem sa aknama. Upotrebljava kremu Skinoren vec 1 godinu. Na pocetku je sve bilo ok i odmah nakon prve nedelje je bilo bolje, ali sada mi se cini kao da krema vise ne deluje. Cak mi se cini da su akne mnogo vise prosirene ne samo na licu nego i na vratu (mozda zato sto je pocela da mu raste brada) i to one akne koje su velike, crvene i koje odmah prave oziljke, ali u svakom slucaju problem je u negovim godinama imati takvo lice i takve probleme. Skinoren nanosi svakog dana prije spavanja. Dali mozda postoi vremensko ogranicenje za upotrebu ove kreme?
Citala sam da Roakutan nije dobar za upotrebu tokom puberteta. Sta Vi mislite o tome?
Molim Vas da mi pomognete.
Pozdrav.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Saquella, potrebno je malo vise od 3 mes. da bi se videli rezultati.

veki974, ja bih rekla da je skinoren za blaze oblike akni, bolje opet odite dermatologu. Mislim da je bolja varijanta benzoil peroksid a mozda i neka kombinacija antibiotika.

[/b]
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

meni Skinoren nije pomogao,mislim da ako je problem ozbiljniji on ne moze puno da uradi...Ja sam cula za doktora Shera,a i ovde ga jako hvale,ima puno njih kojima je pomogao,pa sam odlucila da ga posetim,javicu utiske,a verujte da sam ozbiljan slucaj,ako meni pomogne mislim da ce svakome...
_ErRoR_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 6:17 pm

Post od _ErRoR_ »

Ljudovi moji, evo nakon 3 mj koristenja Benzaknen gela 5% u kombinaciji sa Diacneal od avene, sam se poprilicno rijesio svog velikog problema,al evo sada mi rođaci iz Bazela iz svice donijeli kremu "Dalacin T 10mg/g Clindamycinum" Pa se pitam jel bi se sta pogorsalo,ako bi pokusao sa njom rijesit ostatak problema! ?..
Saquella
Novi član
Novi član

Post od Saquella »

Uhhh!!!A koje je to neko optimalno vreme kad mogu da ocekujem da se vide rezultati?Pijem drugu kutiju,ostalo mi jos 5 tabletica...A idem i na glikolne kiseline... Ima poboljsanja.U svakom slucaju necu prestati da ih pijem :wink:
aeroplan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 4:59 pm

Post od aeroplan »

Pozdrav svima!

Da ne otvaram novu temu,iznijecu svoj problem ovdje.

Naime,vec od 7-8 razreda osnovne skole (sad su mi 24 godine) imam problem sa bubuljicama. Sve vrijeme su to one bijele,upalne bubuljice. Takodje imam i mnogo mitesera po nosu. U srednjoj skoli sam isao kod dermatologa,dobijao sam kojekakve kreme i preparate i sve to je imalo efekta dok sam koristio neko vrijeme,recimo mjesec-dva,a posle kad se koza navikne nema vise koristi. Zatim sa odustao od lijecenja i pomirio se sa tim i cekao da samo od sebe prodje :) .

Vremenom sam primjetio da mi najvise pomazu lijekova tipa Bactrim koji mi skroz isciste kozu,ali cim prestanem da pijem opet se sve vraca. Radio sam jesenas bris sa koze lica i nije nista nadjeno,niti bakterije,niti gljivice. Poceo sam da pretpostavlajm da je sve ovo posljedica nekih procesa unutar organizma,da li viska masnoca ili sta vec. Odustao sam od posjecivanja dermatologa,jer sam se prakticno iznervirao. Svi pokusavaju spolja da to rijese i saniraju,a ja bih da se to analizira u smislu uzroka koji je negdje u organizmu. Takodje kada se znojim pojacavaju se bubuljice. Jos jedna stvar je bitna,a to je da poslije seksualne aktivnosti redovno mi se pojacavaju bubuljuce po licu. Ne ostaju mi oziljci,nemam onim crvenih velikih bubuljica,samo ove male bijele,gnojne.

Da li neko ima neki savjet? Ili predlog gdje da odem da se obratim nekom doktoru?
_ErRoR_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 6:17 pm

Post od _ErRoR_ »

aeroplan napisao:Pozdrav svima!

Da ne otvaram novu temu,iznijecu svoj problem ovdje.

Naime,vec od 7-8 razreda osnovne skole (sad su mi 24 godine) imam problem sa bubuljicama. Sve vrijeme su to one bijele,upalne bubuljice. Takodje imam i mnogo mitesera po nosu. U srednjoj skoli sam isao kod dermatologa,dobijao sam kojekakve kreme i preparate i sve to je imalo efekta dok sam koristio neko vrijeme,recimo mjesec-dva,a posle kad se koza navikne nema vise koristi. Zatim sa odustao od lijecenja i pomirio se sa tim i cekao da samo od sebe prodje :) .

Vremenom sam primjetio da mi najvise pomazu lijekova tipa Bactrim koji mi skroz isciste kozu,ali cim prestanem da pijem opet se sve vraca. Radio sam jesenas bris sa koze lica i nije nista nadjeno,niti bakterije,niti gljivice. Poceo sam da pretpostavlajm da je sve ovo posljedica nekih procesa unutar organizma,da li viska masnoca ili sta vec. Odustao sam od posjecivanja dermatologa,jer sam se prakticno iznervirao. Svi pokusavaju spolja da to rijese i saniraju,a ja bih da se to analizira u smislu uzroka koji je negdje u organizmu. Takodje kada se znojim pojacavaju se bubuljice. Jos jedna stvar je bitna,a to je da poslije seksualne aktivnosti redovno mi se pojacavaju bubuljuce po licu. Ne ostaju mi oziljci,nemam onim crvenih velikih bubuljica,samo ove male bijele,gnojne.

Da li neko ima neki savjet? Ili predlog gdje da odem da se obratim nekom doktoru?
Bijele su ocito zbog velikog lucenja zlijezdi..Moja preporuk izbjegavaj przenu hranu i mlijecne proizvode,a pojacaj uporabu Cink vitamina, evo recimo ja sam uzeo od "Natural Weath Zinc" tabletice i poslije svake vecere popijem jednu...I stanje se poboljsalo...Uz Cink uzimam razne sumece vitamine A+C+E,10 Vitamina i 5 minerala (zelena tuba) jako pomazu u problemima sa bubuljicama...
n*a*t*a*s*a
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 5:28 pm

bubuljice

Post od n*a*t*a*s*a »

za uklanjanje bubuljica dobar je aspirin jer on ima kiselinu i dobro utice na uklanjanje bubuljica trebas samo da stavis 3 ,4 tablete aspirina u jednu casu dodas nekoliko kapljica mlake vode i premazes lice ostavis 15 min da deluje
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

Ja oduvek da l' od sedenja ili od cega imam bubuljice na zadnjici. Nekad vise nekad manje. Sad sam kupila 3% hidrogen. Kazu da zasusuje. Znate li nestro o njiegovom dejstvu?
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
MayaBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 25, 2007 7:18 pm

Post od MayaBG »

Ljudi...jel i dalje vaze pregledi kod dr. Silvija u njegovoj apoteci, utorkom...?!?!?! :o

Hvala
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm

Post od Dare »

Jel zna iko gde ima da se kupi Benzoyl Peroxid gel, igde u Novom Sadu, Begradu, Srbiji?
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Ja sam ga kupila u Beogradu,u apoteci Prvi maj kod Londona,zove se antopar gel,imas od 5% i od 10%.Koristim ga 15ak dana i rezultati su vidljivi.To je jedini benzoil peroxid gel koji sam nasla kod nas.
Odgovori