- Dakle, imam problem sa srcem. Dešava se isključivo pred spavanje kada ležim.
- Kada legnem da spavam (i to uvek u ono vreme kada sam budan, na ivici da utonem u san, znači opušten; nikad pre tog vremena i nikad strojeći) - osetim kao neki brzi i kratki udar u grudima, ali me ne boli već je jako neprijatno.
- Ono što me dodatno zbunjuje je još neprijatniji osećaj (pri tom kratkom udaru) u glavi/mozgu. Znači čujem zvuk, kao neki kratki odvratan škripeći signal neke pokvarene mašine i takođe neki neprijatni udar u glavi. Možda ne baš udar, ne znam kako bi opisao rečima taj osećaj.
Da rezimiram

Kada legnem na krevet, isključivo u vreme spavanja, a to opet isključivo u periodu tik pre nego što ću da zaspim, osetim (uglavnom samo jedan) kratki brzi udar u grudima koji je praćen sa kratkim brzim udarom u glavi, pri čemu čujem (ili imam takav osećaj da čujem) neprijatan zvučni signal (baš u glavi, nije ono klasično zujanje u ušima). To se dešava jednom u toku svake noći.
Dodatne informacije

- Predprošle godine sam se lečio amizolom nekih 3-4 meseca.
- Prošle godine sam bio kod kardiologa:
ekg više puta rađen, normalan.
ultra zvuk srca rađen, normalan.
- Doktorka mi je prepisala propranolol jer je ustanovila prema mojoj priči da je u pitanju tahikardija.
- Propranolol mi je pomogao u sledećem smislu:
Ranije su mi se ovakve stvari dešavale i stojeći i više puta u toku dana/noći. Imao sam iznenadna ubrzanja pulsa. Sada svega toga nema,
ali, ostalo je ovo što me muči sada.
Pitanja:
1. Zna li iko šta se dešava u trenutku koji sam gore opisao?
2. Da li treba da nastavim sa propranololom, pošto se nisam javio doktorki za kontrolu, prosto zato što su oni simptomi zbog kojeg mi
je prepisala lek prestali.
3. Zašto ne mogu da spavam na stomaku? Ako bi pokušao da legnem na stomak, prvo počne da mi trne leva ruka, a onda jak bol u grudima + sve ono što sam gore opisao. Tako da već mesecima spavam na leđima, a teško zaspim tako

4. Ponekad kada šetam, ležim, stojim...dešava mi se osećaj kao da me neko isključi, u sekundi se osetim "lakšim" kao da je neko isključio baterije na momenat

5. Trebalo bi opet da počnem da pijem amizol, pa ako ima neki psihijatar da mi preporuči da li mogu da ga pijem, pošto sam u kontraindikacijama pročitao i tahikardiju...inače, drugi lekovi ne dolaze u obzir zato što sam ih isprobao, i od svih amizol mi jedino vrši posao ili ću njega ili neću ništa.
Voleo bih da mi neko lepo objasni šta se to dešava. Ja ću svakako sve ovo reći i kardiologu, ali bojim se da me opet ne otalja, jer imam utisak da nije sve do propranolola, da je ovo nešto drugo...možda grešim, ne znam pitam vas...