bromelin

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
skubisa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:27 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od skubisa »

maliska napisao::lol: Cao Skubisice,izvini izgleda da mi se ucinilo,mozda je tvoj temperament takav da je poruka zvucala drugacije od namere koju si imala i to mi je drago..........Ma i ja imam slican problem samo sto moja bitka sa suvisnim kilogramima traje 2-3 meseca,jer moja beba tek ima 6 meseci pa se nadam da cu se vratiti na staro do godinice,ali moram da promenim navike iako mi ranije te navike nisu pravile problem,sada kad se blizi trideseta stvari ixgledaju sasvim drugacije bar meni.Bila sam kod nutricioniste,za neki9 zdrav nacin ishrane ali sa tim nacinom gubim dosta sporo i to me destimulise i nepovoljno utice na moju volju da ponovo udjem u stare farmerke.Evo danas npr nesto nisam bila gladna pa sam pojela samo narandzu i 30gr. injtegralnih grisina koji su mi inace zabranjeni,ali nisam imala nista drugo povoljnije,pa mesto KIT KETA,Zita sa slagom i princes krofne pojela sam grisine i narandzu i ubih se sad od grize savesi,ims li ti takav problem,jeli ponekad pojedes nesto ``zabranjeno`` i sta onda radis?Jeli i dalje gubis kilazu ili stagniras?
maliska, kao prvo, to sto si unela za ceo dan samo narandzu i 30 grama grisina ti je ogroooooooomna greska!!! :o time samo pravis kontraefekat, usporavas metabolizam. moras da jedes, preporucuju cak pet obroka dnevno, ali malih, jer se tako ubrzava metabolizam, a ne osecas glad. kit ket, zito i princes krofne, ako vec toliko volis, nemoj skroz izbaciti, nego uvedi sebi, recimo, jedno od ta tri jednom nedeljno kao nagradu ako se budes pridrzavala pravila. nemoj da te grize savest, samo se potrudi na gresis cesto :wink:
sto se mene tice, ja osim pekare nemam "zabranjene stvari". ali zato kada mi se jede nesto iz pekare, ja pojedem, ali gledam da to ne bude cesce nego jednom nedeljno.
sto se tice kilaze, za mesec i po smrsala sam 3 kg, mogu ti reci da mi je super i da se uopste nisam namucila. pocela sam i da treniram, imam kuci simulator nordijskog skijanja (trcanja), radim po pola sata 6 puta nedeljno.
kada bih uspela i za narednih mesec i po da izgubim jos 3 kilograma, bila bih presrecna. videcemo.......
mozes da pogledas na forumu temu "pirinac dijeta", nije nista tesko, pa mozes da probas i to, ja pocela iz zezanja, ali stvarno deluje. :)
nadam se da ti bar malo pomazem,
pozz,
Korisnikov avatar
skubisa
Aktivan član
Aktivan član

Post od skubisa »

maliska napisao:Asto se tice to0g carobnog Bromelina od kog se gubi jedno kilo za jedan dan,sta se desava kaD GA NE PIJES?Jesil ikada sa njim dostigla savrsenu tezinu i8li bar priblizno?Mada moram priznati da je to dobro za smirivanje savesi kad pojedes nesto sto ne bi trebalo pa kao usput da oslabis kilogram uz krsenje neke dijete ili tako nesto...Pojedem tortu,pa Bromelin i sutra ustanem mrsavija,vrlo interesantno :roll:
e, upravo to i mene jako zanima?
Korisnikov avatar
skubisa
Aktivan član
Aktivan član

Post od skubisa »

grazza napisao:Bravo Skubi, mislim da si dotakla sustinu dijete. Probusiti kasiku kako ti kazes, prepoloviti obroke, ne jesti posle 8 uvece piti sto vise vode i vezbati, vezbati, vezbati. Kako ide Nordijac, koliko sada vozis.I da ne zaboravim jedna od mojih omiljenih disciplina: penjanje uz stepenice-ne koristiti lift :lol: I ko mi kaze da posle toga nije uspeo, necu mu verovati :lol:
grazzo, ja smrsala 3 kg za mesec i po!!! :P
super se osecam. sto se tice nordijca, jos uvek sam na rezimu 6 x nedeljno po pola sata, to ti dodje oko 8 km predjenih dnevno.
mogle bi piti kafu dok ne otputujes.....
kiss,
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Bravo Skubi, ali kafu ja mogu samo bez kofeina, bez mleka i secera.
To mozemo jedino kod mene, a tebi cu dodati pirinac :lol: Bravo za kilazu, samo nastavi.
Korisnikov avatar
skubisa
Aktivan član
Aktivan član

Post od skubisa »

grazza napisao:Bravo Skubi, ali kafu ja mogu samo bez kofeina, bez mleka i secera.
To mozemo jedino kod mene, a tebi cu dodati pirinac :lol: Bravo za kilazu, samo nastavi.
vazi, samo zovi kada budes raspolozena, ja cu sebi poneti nesicu, a za pirinac, hvala ti vec sam popila dnevnu dozu!!! :wink:
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Skubi imam ja nesicu i sa kofeinom i bez, ne brini, a pirinac kao dezert :lol:
maliska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 8:08 pm

Post od maliska »

cao Skubisa,hvala na savetimaa :P Ali i na kritikama,rekla negde vec da sam bila kod nutricioniste i dao mi je i jelovnik i kolicinu i sve i znam da moram da jedem cesce,ali imam dvoje dece, prosto ne stizem i najveci je problem sto su mi klinci razlicitog uzrasta,pa moram da kuvam jos uvek dva rucka,pa treci za mene,ahhhhh toliko vreme pa sudovi,ma ne izvlacim se ali to je sustina,Znam i da ii kad se ima volje, ima se i vremena, ali sam sustinski demotivisana,a znam da kilazu moram da izgubim do leta ili da se pomirim sa svojim slatkisima i vecerisku s muzem u 11 kad dodje s posla uz casu vina,a alkohol mi zabranjen......A nikada do sada nism pazila na kilazu i bila sam u top formi i sve sto vise pazim osecam se gore..Ne da nisam navikla na disciplinu nego nikad nisam imala problem sa tezinom,,,ah te tridesete,hormoni,drugo dete,muz koji me minira,te mozemo u Mekic s klincima,pa na picu,a ja se osecam kao osudjenik na dozivotnu robiju uz nagradni izlazak,tj ako budem dobra celu nedelju,dobi cu od sebe trecinu kugle sladoleda...Ja sam vas zenske sigurno smorila,ali sta cu kad niko oko mene ne razume,avi valjda hocete.Pozdrav izvn`te na smooooooruuuuu :oops:
Korisnikov avatar
skubisa
Aktivan član
Aktivan član

Post od skubisa »

maliska, maliska, ne smaras uopste, ustvari svi mi ovde na forumu nutricionizam pomalo smaramo jedni druge, jer svi imamo iste probleme, i sve price vrtimo u krug..... :D
ali nema veze, bar se lepo druzimo, ovako zajedno, jos ako i smrsamo usput -veselo!!! :P
salu na stranu.......
iz sopstvenog iskustva znam da ti je tesko da nadjes motivaciju, ja nemam decu, ali imam mamu, brata i psa koji zive samnom i isto jako puno obaveza, tako da mogu samo da pretpostavim kako je tebi sa dvoje male dece, koliko malo vremena imas za sebe.
ali pokusaj samo bar mesec dana da se pridrzavas pravila, i veruj mi na rec, kada taj prvi mesec prodje i kada rezultati postanu vidljivi, videces kako ces imati snage da vozis dalje.
ja sam ti klasican primer lenjivice, sto se tice vezbanja. ne mogu da trcim jer me smara, ne mogu na aerobik jer je u sali velika guzva i svi zajedno mnogo smrdimo jedni drugima, ne mogu u teretanu jer dobijem upalu misica, itd, itd.
sve dok nisam kupila trenazer i naterala sebe, citaj, naterala sebe da pocnem da vezbam. jos posle prvog meseca redukovane ishrane kada su omiljene farmerke pocele manje da me stezu, da vidis kako sam dobila snage da nastavim :wink:
da vidis kako sada vise ne patim za piroskom ili picom, nego na poslu pojedem po 200gr kuvanog povrca. (sva sreca blizu posla ima jedan lokal sa kuvanom hranom, spremaju fantasticnu klopu). a ujutro kada stignem na posao umesto dosadasnje bele kifle, pojedem miksovano u blenderu sledece voce: jabuku, pomorandzu, pola grejpa, sve to zacinjeno sa dve kasikice meda i malo rendanog djumbira. znas kako to dobro utice na probavu kada uneses ujutro na prazan stomak, a i ne budem gladna do rucka. za ruckic, kuvano povrce, kada dodjem kuci obavezno pojedem po jedan mali sendvic, posle toga vezbam, a posle treninga obavezno pojedem neki protein.
to je 4 obroka dnevno, i skoro nikada ne osecam glad, jer glad ti je odlicna predispozicija za prezderavanje kada sednes da jedes......
uf, bas sam se raspisala, bas si me ganula sa poslednjim postom.......
i za nagradu, ne trecina kugle sladoleda, mozes i celu, ali gledaj da ne bude mlecni, nego vocni - ima manje kalorija. zezam se....
ajde idem, ugusila sam vec...... :lol:
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

Kada sam procitala tvoj poslednji post,odusevljena sam da na forumu imamo profesionalnog nutricionistu.Pa iz tebe prica moj nutricionista...Mzda nisam napomenula jednu jako bitnu stvar,to da sam ja na programu ishrane poslednjih mesec i po i za to vreme sam oslabila 10kg.Za cije poreklo i ja kao i vi svi imam istoriju..Ni jedno jedino kilce nije tu gde jeste bez dobre krkee..Naime moja prica je slicna kao i 90% zena koje su prosle kroz jedan,pa drugi porodjaj,nedostatak mleka,koji sam pokusavala da vratim obilnom i jakom hranom i eto tu smo,...Od vitkice do debele zenice :evil: Posle mesec i po dana sam pocela da zabusavam,krsim pravila pa sama sebe posle sebe grizem i kaznjavam....Malo sam se umorila od kuvanja,pijace izbegavanja svih mesta sa dobrom hranom..i tako sad sam kuci i dalje tuzna sto moram da skinem jos samo 4-5 kg da bi mozda mogla da pomislim da udjem u moje uske farmerke,jer druge osim takvih i nemam.Kazem sebi,ajde kreni jos malo ali ne pomaze,MAGARAC NE MOZE DALJE....Sad naravno stagniram, nista ne gubim,al~ dobro je dok ne pocnem jos da dobijam,pa cu se latentno opametiti. :evil: :evil: :evil:
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

Sta je to bromelin neki stimulans,alkaloid ili nedaj boze asterojid
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

Sta je to bromelin neki stimulans,alkaloid ili nedaj boze asterojid 8)
Korisnikov avatar
skubisa
Aktivan član
Aktivan član

Post od skubisa »

maliska, daleko sam ti ja od nutricioniste, od profesionalnog ohohooooo (ekonomista).
cak ni jednom u zivotu nisam ni bila kod takvog. ovo su samo korisni saveti dobijeni od ljudi koji se bave sportom i zdravom ishranom..... :lol:
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

e Skubisa onda si dobar skupljac saveta za ishranu,sto je nas Vuk Karadzic za narodnu poeziju,to si ti za nutricionizam,jednostavno si nadarena za zdrav nacin zivota i treba zbog toga da budes nagradjena, bar lepim izgledom, zar ne?A ja sam opet usla u formu restrikcije,a kad skinem jps ova 4 kg. ne bi bilo lose i 5-6,bacam se na vezbanje,cisto jer sa dobila savet, da tako uradim da ne bi skamenila ovu moju kilazu u misicnu masu..nego da bi odrzala tu moju kilazu.Nesto mise i vratila volja za gladovanjem.Nista lepse nego leci praznog stomaka...kakav osecaj!!!!!Nema grize savesti i celg tvog organizma upucenog samo na varenje hrane, i osecaja odvratnosti prema samom sebi koji morate p[riznati je gori od svega na svetu.Zato drage moje u KREVET PRAZNIH STOMAKA, i garantovano cete ustati srecnije. :lol: :lol: :lol:
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

e Skubisa onda si dobar skupljac saveta za ishranu,sto je nas Vuk Karadzic za narodnu poeziju,to si ti za nutricionizam,jednostavno si nadarena za zdrav nacin zivota i treba zbog toga da budes nagradjena, bar lepim izgledom, zar ne?A ja sam opet usla u formu restrikcije,a kad skinem jps ova 4 kg. ne bi bilo lose i 5-6,bacam se na vezbanje,cisto jer sa dobila savet, da tako uradim da ne bi skamenila ovu moju kilazu u misicnu masu..nego da bi odrzala tu moju kilazu.Nesto mise i vratila volja za gladovanjem.Nista lepse nego leci praznog stomaka...kakav osecaj!!!!!Nema grize savesti i celg tvog organizma upucenog samo na varenje hrane, i osecaja odvratnosti prema samom sebi koji morate p[riznati je gori od svega na svetu.Zato drage moje u KREVET PRAZNIH STOMAKA, i garantovano cete ustati srecnije. :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
skubisa
Aktivan član
Aktivan član

Post od skubisa »

maliska napisao:e Skubisa onda si dobar skupljac saveta za ishranu,sto je nas Vuk Karadzic za narodnu poeziju,to si ti za nutricionizam,jednostavno si nadarena za zdrav nacin zivota i treba zbog toga da budes nagradjena, bar lepim izgledom, zar ne?A ja sam opet usla u formu restrikcije,a kad skinem jps ova 4 kg. ne bi bilo lose i 5-6,bacam se na vezbanje,cisto jer sa dobila savet, da tako uradim da ne bi skamenila ovu moju kilazu u misicnu masu..nego da bi odrzala tu moju kilazu.Nesto mise i vratila volja za gladovanjem.Nista lepse nego leci praznog stomaka...kakav osecaj!!!!!Nema grize savesti i celg tvog organizma upucenog samo na varenje hrane, i osecaja odvratnosti prema samom sebi koji morate p[riznati je gori od svega na svetu.Zato drage moje u KREVET PRAZNIH STOMAKA, i garantovano cete ustati srecnije. :lol: :lol: :lol:
slatko si me nasmejala :lol: :lol: :lol:
samo ti navali!!!!
pozz,
Odgovori