bromelin

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

vesna56
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 7:41 pm

bromelin

Post od vesna56 »

:D jedini preparat koji mi je pomogao 1 da smrsam je bilo TANANA KAPSULE I CAJ ZA CELULIT TANANA I NEKE KAPI A IMA I TANANA OBROK I TANANA CAJ ZA MRSAVLJENJE. PRIMETILA SAM DA IMA TAJ SASTOJAK BROMELIN, TE KAPSULE ZA MRSAVLJENJE. I BILA SAM JAKO ZADOVOLJNA JER SAMUJEDNO I MRSAVILA I IZBACIVALA IZ SEBE REDOVNO SVAKI DAN VISE PUTA SVE TE MASNOCE ITD KROZ STOLICU.OSECALA SAM SE DOBRO ZBOG TOGA.ONDA SAM PROBALA JOS NEKE PREPARATE KOJI NEMAJU BROMELIN I NISTA.I CAJEVE.KIRKOLINA I FITNES CAJ SU ODLICNI ZA IZB. TEC. I STOLICE IZ ORG. ALI NALIVANJE CAJEM NE PRIJA MOM ZELUCU.
INACE JA SAM KAO DEVOJKA UVEKIMALA 55 KG NA VISINU OD 170 I NI GRAMA DOLE ILI GORE DOK NISAM OSTALA U DRUGOM STANJU I UGOJILA SE 20 KG.
MOJA NAJVECA TEZINA JE BILA 78 KG A OCAJNA SAM SADA ZBOG TOGA JER I KAD IMAM 65/SAD IMAM 75/ JA SAM SEBI DEBELA A DRUGI KAZU NE KAO SUPER IZGL. A NJBOLJE MI JE KAD IMAM 62, ZA MOJE GODINE I VISINU ONDA MOGU JOS I MINIC I HELANKE DA NOSIM.
OVAKO. SUTRA IDEM DA KUPIM U DRZAVNOJ APOTECI SAM VIDELA NATURE STRONG KOLEKCIJU I PISE SAMO BROMELIN I NISAM MOGLA DA GA KUPIM PRE NEKIH 10 DANA JER NISAM IMALA PARA.NI SAD BAS NEMAM ALI MORAM DA POCNEM OD SUTRA DA MRSAVIM.IDEM U APOTEKU KUPICU GA UMESTO STO BIH KUPILA NESTO ZA JELO A KOSTA OKO 360 DIN. TANANA JE SUPER A SADA KOSTA KAO I RANIJE OKO 510 DIN. NIJE VELIKA RAZLIKA ALI BIH PROBALA SA OVIM CISTIM BROMELINOM.MOZETE POGL. U PTRETRAZIVACU O BROMELINU IZ ANANASA.PREPARAT SA KOJIM SAM TAKODJE BILA ZADOVOLJNA JE HERBA FAST ZA MRSAVLJENJE, KOSTA NEGDE OKO 1OOO DIN ZA 10 DANA DOK BROMELIN IMA 6O KAPSULA I AKO SE PIJE KAO STO SAM VIDELA DA PISE 3 PUTA PO 1 TOJE ZA 2O DANA A 360 DIN.
NARAVNO AKO COVEK HOCE DA OSLABI DA TRBA DA SE STO VISE KRECE, STO VISE SEKSA, MANJE HRANE, NAJBOLJE JE KAD SE JEDE 5 PUTA DNEVNO PO MALO A NIKAKO POSLE 8 SATI UVECE.JA IMAM LOSU NAVIKU DA NOCU JEDEM SLATKO. I VOLIM SVE STO GOJI.
AKO NEKO ZNA NEKI JEDNOSTAVAN NACIN ZA SKIDANJE KILAZE NEKA MI SE JAVI.NESTO KAO NEKA JEDNOSTAVNA DIJETA, NE SKUPA.MENI JE FIN. MOMENAT NAJGORI.DA IMAM PARA ZNALA BIH STA BIH.
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

pre podne jedi samo voce,do 0,5kg,to je sto se voca tice sve u toku 1. dana
za rucak oko 150 gr. mesa,1 tkriska hleba,solja bistre supe bez testenine i dosta salate[zelena,rotkvice,krastavac,svezu papriku-nesto nisko kaloricno sa dosta vitamina,minerala i VLAKANA],Umesto toga moze neko kuvano jelo-1 tanjir,bez hleba i supe
uvece 100-150 gr. mesa i salata
sve to mozes podeliti na vise obroka -5-6

Druga varijanta je:za dorucak isto voce,posle jedes na svaka 3h po malo,dozvoljeno je sve,cak i komadic torte,ali samo 1 komadic i to kao zaseban obrok,posle @)h se ne jede nista{u obe varijante}Trudi se da ti poslednji obrok bude proteinski,tako ces posle biti manje gladna
maliska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 8:08 pm

Post od maliska »

prvi put sam cula da je neko oslabio od nekog preparata i to konkretno od njega,bez dijete,ja nikad nisam to uspela bez velikog odricanja.Naime posle prvog porodjaja vratila sam se brzo u staru formu,a sad posle drugog em sam se vise ugojila nego prvi putjer je beba bila dosta krupnija,al kilazu skidam vrlo sporo,vrlo sporo :cry: :cry: :cry: i nikako da dostignem priblizno moju staru kilazu-usput non stop sam na nekoj dijeti, :evil: :evil: :evil: Ide toplije vreme,a ja samo sanjam svoju staru garderobu.......... :( :( :(
Korisnikov avatar
skubisa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:27 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od skubisa »

draga vesna, i ja sam isprobavala sve moguce i nemoguce cajeve, tablete i zezalice za mrsavljenje (da cak ne bih mogla ni da se setim sve da nabrojim), i nista nije pomoglo. sve dok ne promenis rezim ishrane, sto ja volim da kazem "probusis kasiku", neces uspeti da oslabis sa dugorocnim efektom.
pokusaj da redukujes ishranu, da smanjis obroke i da se malo fizicki aktiviras. nemoj nista da izbacujes od namirnica, samo smanji kolicine.
ugljene hidrate jedi preko dana, a za veceru obavezno nesto od proteina.
ako nisi u mogucnosti sebi da priustis neki aerobik ili neku spravu za kucno vezbanje i setnja ce ti dobro doci.
nadam se da sam ti bar malo pomogla savetima iz licnog iskustva, ako te zanima jos nesto - slobodno pitaj, tu smo da ti pomognemo i da se lepo druzimo.
pozz,
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

:lol: cao Skubisa,evo upravo citam da se razmeces s nekim savetima za neki rezim ishrane ne tako poseban ,ali ipak poseban kako to jedes sve a u malim kolicinama,i koliko to malim kolicinama i mrsavis?Ako sam dobro razumela ti vise nemas problema sa kilazom.....ili imas ..ili zelis da pomognes nama koji jos uvek imamo ili stvarno ili umisljeno koje kilce viska?Jedva te cekam ponovo na forumu :P jer me je tvoje iskustvo za skidanje kilaze bas zaintrigiralo pa bih bas zelele da mi nesto vise napises o tome, :D :D :D POZDRAVVVVVVV
Korisnikov avatar
skubisa
Aktivan član
Aktivan član

Post od skubisa »

maliska napisao::lol: cao Skubisa,evo upravo citam da se razmeces s nekim savetima za neki rezim ishrane ne tako poseban ,ali ipak poseban kako to jedes sve a u malim kolicinama,i koliko to malim kolicinama i mrsavis?Ako sam dobro razumela ti vise nemas problema sa kilazom.....ili imas ..ili zelis da pomognes nama koji jos uvek imamo ili stvarno ili umisljeno koje kilce viska?Jedva te cekam ponovo na forumu :P jer me je tvoje iskustvo za skidanje kilaze bas zaintrigiralo pa bih bas zelele da mi nesto vise napises o tome, :D :D :D POZDRAVVVVVVV
sve sto sam htela da kazem, napisala sam u prethodnom postu, procitaj jos jednom ako ti nije jasno....
ako imas neko konkretno pitanje, izvoli, nemam nameru da ponovo pisem celu pricu.
pozz,
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

ne znam sto si tako neprijateljski nastrojena,kada bi citala sve poruke trebalo bi mi puno,puno vremena,ova poruka od pre neki dan mi je zapala za oci,verovatno sadrzi kontekst ranijih poruka koje nisam procitala,ali me konkretno interesuje koje su to kolicine u kojim mozes da jedes bas sve i da mrsavis,,usput nism imala nikakvu zlu nameru.To sto nisam procitala bas sve tvoje poruke nije greh i nije razlog za ljutnju,ovaj forum i sluzi da se druzimo i u prijateljskoj atmosferi razmenimo svoja iskustva vezano za temu ili vam nje.......Ili ti jednostavno nije dan pa si mi na taj nacin odgovorila na moju radoznalost???????????
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

ne znam sto si tako neprijateljski nastrojena,kada bi citala sve poruke trebalo bi mi puno,puno vremena,ova poruka od pre neki dan mi je zapala za oci,verovatno sadrzi kontekst ranijih poruka koje nisam procitala,ali me konkretno interesuje koje su to kolicine u kojim mozes da jedes bas sve i da mrsavis,,usput nism imala nikakvu zlu nameru.To sto nisam procitala bas sve tvoje poruke nije greh i nije razlog za ljutnju,ovaj forum i sluzi da se druzimo i u prijateljskoj atmosferi razmenimo svoja iskustva vezano za temu ili vam nje.......Ili ti jednostavno nije dan pa si mi na taj nacin odgovorila na moju radoznalost???????????
vesna56
Novi član
Novi član

Post od vesna56 »

maliska napisao:prvi put sam cula da je neko oslabio od nekog preparata i to konkretno od njega,bez dijete,ja nikad nisam to uspela bez velikog odricanja.Naime posle prvog porodjaja vratila sam se brzo u staru formu,a sad posle drugog em sam se vise ugojila nego prvi putjer je beba bila dosta krupnija,al kilazu skidam vrlo sporo,vrlo sporo :cry: :cry: :cry: i nikako da dostignem priblizno moju staru kilazu-usput non stop sam na nekoj dijeti, :evil: :evil: :evil: Ide toplije vreme,a ja samo sanjam svoju staru garderobu.......... :( :( :(
:D ca
JA JESAM OSLANBIL od tanana KAPSULA TO ZNAM SIGURNO ALI POSLE IH NISAM KUPOVALA/FIN. MOMENAT/
NARAVNO DA SAMI VODILA RACUNA STA JEDEMI UOPSTE KAKO SE PONASAM STO JE BITNO
JUCE SAM KUPILA BROMENELIN/NATURA STRONG I POCELA
JUCE SAM IMALA 75 A DNAS 74 KG NE KAZEM DA JE ZBOG TABLETA ALI TAKO JE IAKO SAM RECIMO NOCAS BAS JELA NEKE BAS KALORICNE KOLACE ALI NEBITNO/VISE NECEU
SAD SAM POJELA TANJIR KUVANOG KUPUSA BEZ HLEBA
MENI SU KRITICNI MOMENTI ZA HRANU POPODNE I NOC
NARAVNO I VECE
JEDMO VREME SAM JELA U TOKU DANA I ZAVRSAVALA DO 8 UVECE I NAVIKLA SAM BILA NATO I SLABILA SAM POLAKO
NE BIH SE JA OVAKO UGOJILA DO 75 OD 65 KG DA NISAM BILA SLABO POKRETNA ZBOG NEKIH BOLOVA KOJI SU MI SE POJAVILI U PETAMA PA SAM PAR MESECI BILA UZASNO LOSE ZBOG TOGA
I SKORO MALO JEDVA POKRETNA/IZADJEM 1 DAN A POSLE NE MOGU 3 DOK SE TAJ BOL NE SMIRI
HVALA BOGU SAD ME JE TO PROSLO ALI BILA SAMIZGUBILA SVAKU VOLJU/JA KOJA OBOZAVAM DA LANDARAM I SETAM/ OTISLA SAMU POTPUNU IZOLACIJU
IZ KUCE SAMUGL ODL. KAD MORAM I JEDVA SAM HODALA ULICOM
MOGU DA GARANTUJEM DA BROMELIN POMAZE U SLABLJENJU
JUCE SAM KUPILA ZA 560 DIN U JEDNOJ APOTECI DOK SU CENE JAKO RAZLICITE
NEGDE JE 6OO NEGDE 650 CAK I 700 ALI JA SAM NASLA ZA 550
TO JE 60 TABLETA I PIJU SE 3 PO 1 IZMEDJU OBROKA SA DOSTA VODE
JA PIJEM CAJ TAHEBO KOJI JE DOBAR ZA IMUNITET I PODMLADJIVANJE I JOS MNOGO TOGA
AKO NEKOGA INTERUSUJE JA MOGU DA GA NABAVIM PO CENI OD 100 DIN A RETKO GA IMA NEGDE
JA IMAM IZVOR IZ KOGA GA DOBIJAM I PUNO LJUDI SU GA VEC UZIMALI OD MENE 1 PUT I POSLE OPET JER JE STVARNO DOBAR
POSLE PAR DANA VEC OSETIS NJEGOVO DEJSTVO
HVALA TINA ODG.
JESI LI IZ BGD?
JA SAM RANIJE MNOGO BRZE SKIDALA KG DOK SAM BILA MLADJA ALI SADA UZAS KAKO TESKO
SRECEM MOJE VRSNJAKONJE KOJE SU KAO TENKOVI
JA NISAM TAKVA I NIKO MI NE ODOBRAVA DA SMRSAM JER KAZU DA IZGLEDAM SUPER ALIJA ZNAM SEBE KAD SE SKINEM
NECU DA SE BLAMIRAM SA CELULITOM I VISKOM KILAZE NA PLAZI NA ADI
JA SE INACE SLOBODNIJE OBLACIM
GOLE NOGE I RUKE I RAMENA I SAD SVE TO MORAM DA SAKRIVAM
PRE 2 GODINE SAM NOSILA MINI C I FARMERKE SA 65 KG
I NOGE I GUZA SU MI SUPER IZGL A SAD NE SMEM D IH OTKRIJEM
JA SAM TAKVA
VOLIM DA LEPO IZGLEDAM I DA SE NE STIDIM SVOG IZGLEDA
MNOGO NJIH BI DALO SVE DA IZGL. KAO JA ALI JA ETO NISAM ZADOVOLJNA
CIM JA VIDIM DA ME MUSKARCI NA ULICI NE GLEDJU I ZENE MI SE NESTO SMEJULJE ZNAM DA NESTONA MENI KIPI
NECU JA DA SLABIM ZBOG DRUGIH VEC ZBOG SEBE
ALI ISKRENO SMETA MI KAD ME RECIMO NEKI MUSKARAC NE PRIMECUJE ILI KAD MI KAZU E PA TI SI SE MALO UGOJILA
MNOGO ME TO IZNERVIRA
vesna56
Novi član
Novi član

Post od vesna56 »

skubisa napisao:draga vesna, i ja sam isprobavala sve moguce i nemoguce cajeve, tablete i zezalice za mrsavljenje (da cak ne bih mogla ni da se setim sve da nabrojim), i nista nije pomoglo. sve dok ne promenis rezim ishrane, sto ja volim da kazem "probusis kasiku", neces uspeti da oslabis sa dugorocnim efektom.
pokusaj da redukujes ishranu, da smanjis obroke i da se malo fizicki aktiviras. nemoj nista da izbacujes od namirnica, samo smanji kolicine.
ugljene hidrate jedi preko dana, a za veceru obavezno nesto od proteina.
ako nisi u mogucnosti sebi da priustis neki aerobik ili neku spravu za kucno vezbanje i setnja ce ti dobro doci.
nadam se da sam ti bar malo pomogla savetima iz licnog iskustva, ako te zanima jos nesto - slobodno pitaj, tu smo da ti pomognemo i da se lepo druzimo.
pozz,
CAO :D JA TACNO ZNAM STA TRBA I DA JEDEMKADA I KAKO DA SE PONASAM U ZIVOTU DA BIH IZGLEDALA SA KILAZOM KAKO HOCU I DA BIH BILA ZDRAVA ALI STA SVE TO VREDI KAD SAM SLAB KARAKTER ZA HRANU
ALI SVAKO CU OSLABITI AKO SE VISE FIZICKI AKTIVIRAMU SVEMU
ALI NIKAKONE MOGU DA OSLABIM AKO NE UZIMAM BAR NEKI PREPARAT KOJI IZBACUJE VISAKIZ ORG. TO JE NAJEFIKASNIJE I NAJZDRAVIJE.
RETKO UZMEM I LASIX JER IMAM GARANTOVANO PROBLEM SA HORM.
VODA MI SE ZADRZAVA U ORG.TO ZNAM SIGURNO JER VOLIM DA JEDEM SLANO
SLANO I VODA SE VEZUJU SA MASNOCAMA I TAKO SE PRAVI I SALO I CELULIT
STO SE TICE CELULITA I SA TIM IMAM PROBLEM ZIMI DOK LETI KAD DOSTA PLIVAM STO NA ADI ILI MORU TAJ PROBLEM SE UMANJIJE
I NARAVNO CIM OSLABIM I CELULIT NESTAJE PO MALO
KAZEM JA SAD IMAM DANAS 74 KG A KAD BIH IMALA MOJIH IDEALNIH 62 TO JE SUPER/ZNACI DA IMAM 12 KG VISKA
PRE PAR MESECI SAM ZA 2 MESECA SKINULA SKORO 5 KG A ONDA SU NASTALI NEKI PROBLEMI A JA JEDEMNA NERVNOJ BAZI ISVE SAM KG VRATILA
TAKODJE SAM PRE OTPRILIKE GODINU DANA PRESTALA SKORO SKROZ DA PUSIM
EV. 1-2 UVECE PRED SPAVANJE NE UVEK ILI AKO SAMU DRUSTVU
ILI AKO NEGDE S NEKIM MALO POPIJEM NEKI ALKOHOL ONDA MOGU DA ZAPALIM NEKU
NE TERAM SEBE DA SKROZ PRESTANEM DA PUSIM NEGO ETO TAKO MALO PO MALO PRESTALA SAM SKORO SKROZ A OPET TOME JE DOPR. TO STO NEKAD IMAM ALERGIJU U GRLU I GREBUCKANJE I ONDA NEMA SANSE DA ZAPALIM
POZDRAV
VESNA
Korisnikov avatar
skubisa
Aktivan član
Aktivan član

Post od skubisa »

maliska napisao:ne znam sto si tako neprijateljski nastrojena,kada bi citala sve poruke trebalo bi mi puno,puno vremena,ova poruka od pre neki dan mi je zapala za oci,verovatno sadrzi kontekst ranijih poruka koje nisam procitala,ali me konkretno interesuje koje su to kolicine u kojim mozes da jedes bas sve i da mrsavis,,usput nism imala nikakvu zlu nameru.To sto nisam procitala bas sve tvoje poruke nije greh i nije razlog za ljutnju,ovaj forum i sluzi da se druzimo i u prijateljskoj atmosferi razmenimo svoja iskustva vezano za temu ili vam nje.......Ili ti jednostavno nije dan pa si mi na taj nacin odgovorila na moju radoznalost???????????
uopste nisam htela da zvucim neprijateljski, malo mi je ironicno zvucalo ono "da se razmeces savetima".
evo napisacu ti u par recenica o cemu sam pisala u svojim prethodnim postovima.....
imam nekih 6-7 kg viska sa kojima se borim vec desetak godina. prilicno sam lenja da idem u teretanu ili na aerobik da bih vezbala, tako da sam trazila na sve moguce nacine tu carobnu pilulicu. znas ono, popijes i dok gledas tv, kilogrami se sami tope. e pa sipak, tako nesto ne postoji.
pre dva meseca, kada sam primetila da sam se toliko popunila da pantalone pucaju na meni, resila sam da nesto ozbiljno preduzmem po tom pitanju. srecom, u svom okruzenju imam par ljudi koji se bave zdravom ishranom i sportom, tako da sam od njih dobila jako puno korisnih saveta.
sto se tice ishrane, mene je upropastila pekara, i to sam i izbacila iz ishrane. pri tom, radim takav posao da sedim svaki dan po 8 sati, sto je isto povoljno za rast goozice. inace, osim pekare nista drugo nisam izbacila sa menija, samo sam smanjila obroke, recimo za pola.
pri tom, kada mi se jede cokolada, ja pojedem, ali ne celu, nego jednu stanglicu. poenta je samo u tome da se malo povede racuna o ishrani, a ne da se telo muci. ima puno korisnih stvari o kojima bih pisala, ali ne bih sada o svemu otpocetka. ako te nesto konkretno zanima, pitaj me slobodno.
sto se tice fizickih aktivnosti, smatram da je nemoguce trajno smrsati ako se ne vezba, jer se na taj nacin najbolje sagorevaju natalozene masnoce.
evo ja sam za mesec i po, recimo, smrsala 3 kg, i smatram da su to zdravo skinuti kilogrami. :)
pozz
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

:lol: Cao Skubisice,izvini izgleda da mi se ucinilo,mozda je tvoj temperament takav da je poruka zvucala drugacije od namere koju si imala i to mi je drago..........Ma i ja imam slican problem samo sto moja bitka sa suvisnim kilogramima traje 2-3 meseca,jer moja beba tek ima 6 meseci pa se nadam da cu se vratiti na staro do godinice,ali moram da promenim navike iako mi ranije te navike nisu pravile problem,sada kad se blizi trideseta stvari ixgledaju sasvim drugacije bar meni.Bila sam kod nutricioniste,za neki9 zdrav nacin ishrane ali sa tim nacinom gubim dosta sporo i to me destimulise i nepovoljno utice na moju volju da ponovo udjem u stare farmerke.Evo danas npr nesto nisam bila gladna pa sam pojela samo narandzu i 30gr. injtegralnih grisina koji su mi inace zabranjeni,ali nisam imala nista drugo povoljnije,pa mesto KIT KETA,Zita sa slagom i princes krofne pojela sam grisine i narandzu i ubih se sad od grize savesi,ims li ti takav problem,jeli ponekad pojedes nesto ``zabranjeno`` i sta onda radis?Jeli i dalje gubis kilazu ili stagniras?
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

Asto se tice to0g carobnog Bromelina od kog se gubi jedno kilo za jedan dan,sta se desava kaD GA NE PIJES?Jesil ikada sa njim dostigla savrsenu tezinu i8li bar priblizno?Mada moram priznati da je to dobro za smirivanje savesi kad pojedes nesto sto ne bi trebalo pa kao usput da oslabis kilogram uz krsenje neke dijete ili tako nesto...Pojedem tortu,pa Bromelin i sutra ustanem mrsavija,vrlo interesantno :roll:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

skubisa kilograma gubisha :P des ti savetnitze ?A ne spomenjish rizu ..
:o Izdajitze roda svoga :roll: ...Dobro ,dobro docicesh ti kuci :P :D :D :D
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Bravo Skubi, mislim da si dotakla sustinu dijete. Probusiti kasiku kako ti kazes, prepoloviti obroke, ne jesti posle 8 uvece piti sto vise vode i vezbati, vezbati, vezbati. Kako ide Nordijac, koliko sada vozis.I da ne zaboravim jedna od mojih omiljenih disciplina: penjanje uz stepenice-ne koristiti lift :lol: I ko mi kaze da posle toga nije uspeo, necu mu verovati :lol:
Odgovori