Stanje jajnika posle suprefakta

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Ako se ne odreaguje na suprefakt nema smisla nastavljati sa postupkom jer nece moci da iskontrolisu stimulaciju i lako moze doci do hiperstimulacije!
Sto se mene tice ja bih obustavila postupak, krenula sa kontracepcijom bar mesec dana i onda nastavila sa suprefaktom od dvadesetog dana sledeceg ciklusa pa tek onda stimulacija.
Ja sam radila u Visegradskoj pre godinu ipo i nikome nikada vise ne bih preporucila drzavnu bolnicu! Idite negde gde vise brinu o pacijentima i uspesnosti VTO!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
djolesku
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 12:56 pm

Post od djolesku »

Meni je samo bilo traumaticno to sto su mi saopstili da je "nemoguce da neko ne odreaguje na suprefakt" i da je to sto se meni desilo neki "medicinski fenomen". Sada kada sam na forumu videla da to nije tako retka pojava mnogo mi je lakse, jer znam da sledeci put moze sve da bude u najboljem redu. Zaista ne znam zasto im je potrebno da nas sokiraju takvim izjavama i sta se sve krije iza toga... Zar nije lakse reci istinu i ne plasiti pacijente. Ipak uspeh onoga sto radimo zavisi i od naseg psihickog stanja... I ne bi trebalo da se osecamo kao da mi njima nesto dugujemo jer je postupak besplatan, jer on to zapravo i nije. Svi mi placamo zdravstveno osiguranje odakle stizu te pare koje oni na nas trose...
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Drage dame,
nadam se da je lapsus vaš, a ne doktora?! Superfakt suprimira vaše hormone (GnRH-gonadotropnih relizing hormona) da ne bi došlo do nekontrolisanog prevremenog izlučivanja vaših hormona (LH) što bi poremetilo rast i sazrevanje jajnih ćelija, a ne za stimulaciju rasta folikula!
Za rast folikula daju se ampule koje sadrže čist FSH ili mešavina FSH i LH (Puregon, Menogon, Menopur, Humegon itd).
Samo ime FSH znači folikulo stimulirajući hormon!
Ponekad upravo visoka doza Superfakta (Busereline-analog prirodnih GnRH) zna da inhibira rast folikula i endometrijuma.

Što se tiče ne reagovanja na terapiju, pitanje je gde je ista kupljena-nabavljena, kako je skladištena na toplom ili hladnom mestu, to se već dešavalo u praksi, kad ističe rok leku (piše na ampuli), ko je proizvođač itd...itd...
Pozdrav puno uspeha u započetom!!! Dr PeđaDj :D
dzejdi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:36 pm

Post od dzejdi »

E pa drage moje, ja sam sinoc, 12.5. primila STOP injekciju i sutra u 11 imam aspiraciju. Imam dosta folikula od 20, 18mm jedan od 22mm itd.
Ja sam pri kraju. Drzite mi fige.
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Post od Blonde »

Dejdi uz tebe smo :)
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
djolesku
Novi član
Novi član

Post od djolesku »

svim srcem sam uz tebe dzejdi!!!!
zelim da od tebe uskoro cujem lepe vesti...
djolesku
Novi član
Novi član

Post od djolesku »

Dzejdi, nema te da se javis...
Kako je prosao transfer, koliko su ti embriona vratili i inace kako se osecas?
Ja jos uvek cekam svoj red i volela bih da je tebi uspelo, jer mi takve stvari daju dodatnu nadu i snagu!!!
dreamceatcher
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 11:11 am

odgovor...

Post od dreamceatcher »

ovo moram da vam napisem tek da znate koju kliniku u slucaju odlucivanja za privatnu da izbegavate u najsirem luku>bila sam na privatnoj klicici Ivanovic u Grcica Milenka 51, zarad vantelene oplodnje. Ja sam zdrava i samnom je sve u redu bilo, problem dobijanja deteta bio je moj suprig.Na pomenutoj klinici sam se nasla obrativsi se Ass.nacelnici steriliteta u Narodnog Fronta, dr.Ani Mitrovic koja me je uputila na tu kliniku gde radi privatno. Primajuci inekcije Gonal posle svake sledece pocela sam da padam u nesvest, sto je kako tek sada saznajemo bio znak da je to bilo previse hormona. Prilikom aspiracije (vadjenja jajnih celija) desni jajovod mi je prosiren na 15mm, sto naravno niko nije primetio niti pogledao, nakon 48 sati su me zvali na embriotransfer i ja sam otisla.Posle 14 dana kroz krv, BetaHCG trudnoca mi je potvrdjena i navodno je sve bilo u redu. Kroz 2-3 dana sam prokrvarila i obrativa se doktorki koja me je ubedjivala da je sve u redu i da primim inekciju Progesterona sto sam i uradila.Krvarenje se nije zaustavilo.Nije htela da me primi na pregled govoreci mi da panicim bez razloga.Nakon tkz.odliva insistirala sam da dodjem i platim pregled, sto je naravno i prihvaceno. Nakon pomenutog izvadila sam ponovo BHCG i tada mi je rekla da se hitno hospitalizujem u Narodnog Fronta jer je trudnoca VEROVATNO vanmatericne prirode. U bolnici sam lezala preko 15 dana radjena mi je kirataza i svi neophodni pregledi ploda i dalje nije bilo a BHCG je neobjasnjivo poceo da raste kada je i pronadjena krv u stomaku.Uradjena mi je operacija-laparoskopija - plastika jajovoda gde je konacno i pronadjen plod.Bolovi su bili neobjasnjivi.
Nakon nosenja mojih rezultata svuda i svakome, ustanovljeno mi je da je bila greska lekara i da je 1 od 2 embriona postavljen direktono u taj jajovod koji su prosirili na 15mm. Osakacena sam za ceo zivot i svaki pokusaj trudnoce, taj prosiren jajovod ce, kako kazu lekari "usisati" tj.povuci i svaka ce biti vanmatericna. Nosim se mislju da tuzim kliniku mada sumnjam da ce iko svedociti u moju korist, jer medicinski sporovi su uvek najtezi i najduzi a toliko novca sam izgubila da je to skoro 4 puta vise od prosecne cene vantelesne oplodnje.
Zelim da napomenem i to da me tokom boravka u bolnici do dana danasnjeg niko od pomenutih lekara nije pozvao tek da proveri kako sam tj. apsolutno niko iz klinike cak ni med.sestre.

Sto se SUPREFAKTA tice on sluzi samo da sacuva, stiti folikule koje ste vi vec stvorile, nista nenormalno sa njim ne moze da se desi to cak i nije hormon. Znam da su lekari uvek skrti sa recima jer se plase da ne kazu nesto nenormalno sto ce uticati na gubitak vaseg poverenje u njih jer od slucaja do slucaja se iznenadjuju.
savetujem da u Narodnom Frontu trazite jednu divnu doktorku Dr.Biljana Jocic, koja je veliki strucnjak i osoba koja ce Vam reci sve i nece skrtariti na objasnjavanju.
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Re: odgovor...

Post od Blonde »

Ne bih isla u neku raspravu samo mi par stvari nije jasno. Moje misljenje o Specijalnoj Ginekoloskoj ordinaciji Ivanovic je sasvim suprotno ali to je opet stvar licne percepcije, dozivljaja i iskustva. Da se meni tako nesto dogodilo verovatno bi i ja bila besna na sve. Jako mi je zao sto ti se to dogodilo, ne iskljucujem gresku lekara, samo mi nije jasno par stvari:
-Ne razumem kako je prilikom aspracije prosiren jajovod jer aspiracija koliko znam nema nikakve veze sa jajovodima! Aspiracija se izvodi tako sto se na sondu stavi igla za aspiraciju, busi se vaginalni zid i tako se dolazi do jajnika gde se busi svaki folikul i izvlaci tecnost u kojoj se nalaze jajne celije.
-Prosiren jajovod se ne moze videti na UZ osim kad je rec o hydrosalpinxu koji je ispunjn tecnoscu pa cak i tada nije sigurno da ce se prikazati na UZ. Ja sam ga imala i nije se video na UZ.
-Isto mi nije jasno kako je ustanovljeno da je embrion postavljen direktno u jajovod? Embrioni se spustaju u matericu ali nisu mirni tako da bi pre bilo da su se sami ugnjazdili u jajovodu.
-Koliko sam upucena suprefakt sluzi za supresiju hormona tj. da blokira "proizvodnju" hormona koje tvoj organizam prirodno proizvodi jer se u suprotnom stimulacija (primanje Gonala, Menopura....) ne bih moglo kontrolisati! Nije mi poznata uloga sticenja folikula od strane suprefakta.
Moje licno misljenje je da je jajovod vec bio prosiren i da se eto ruznim spletom okolnosti desilo sta se desilo. Osakacena za ceo zivot nisi. Ako je jajovod prosiren moze se odstraniti a na drugi sasvim normalno mozes ostati trudna i to prirodnim putem.
Mislim da je prica malo preuvelicana od strane drugih lekara i mislim da nije toliko strasno kao sto u ovom trenutku zgleda. Ako vec zelis da ih tuzis, raspitaj se dobro kolika je njihova greska jer sam ja kao neko ko nije strucnjak u toj oblasti nasla par stvari za koje mislim da nisu takve kao sto ti je receno. I da ostane prosiren jajovod niko ne moze da tvrdi da ce svaki put prosireni jajovod usisati embrion. Vrlo mi je cudno da se oni ne javljaju, a da li si sasvim sigurna da su obavesteni o tome sta se sve desilo?
Puno srece ti zelim i zelim da ti sledeci pokusaj uspe ma gde radila i kod kog lekara!
Pozdrav,
Blonde
SlikaSlika
Slika
capry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 2:07 pm

Post od capry »

cao drage moje devojke,evo i ja sam napokon krenula sa terapijom u N.frontu.Mene vodi Dr.Bojan Vasic ,za koga stvarno tvrdim da je izuzetan lekar.Moj suprug i ja vec punih pet godina pokusavamo dobiti bebanu,ali nam to do sada nije uspevalo.Prvi put smo na konsultaciju u N.F.dosli 14.10.2007 i posle izlecene ureaplazme,uradjenog HSG-a i laparoskopske operacije,koju sam radila zbog sumnje na postojanje hidrosalpinxa i prilikom koje mi je utvrdjeno da hidrosalpinx ne postoji i da su mi oba jajovoda potpunp zdrava i prohodna evo i mene u ovoj prici.Pocela sam sa terapijom 09.04.08.pa me zanima kakva je procedura dalje,tj. kada dobijes menstruaciju? :roll:
ma koliko tesko bilo zivot je ipak lep.
Odgovori