Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
Znam da postoje mostovi koji pokrivaju tri ili cetiri prazna mesta u usnoj duplji, ali... zanima me dali jedan most MOZE da pokrije 5 izvadjena zuba, recimo od dvojke do osmice??? Mozda moze, ali nece biti toliko stabilan??? A ako ne moze....sta se radi u takvim slucajevima??
Iliti...dali ima neko ogranicenje u duzini mosta???
Ako i malo poznajete fiziku,bice vam jasno da je to moguce ali o statici da se ne prica ! Stavite tu bar tri implantata i gotova stvar.Luksuz jeste ali bolje za to dici kredit nego za novu garnituru u dnevnoj sobi.U pitanju je zdravlje!
Milka, nisam gradjevinac po struci, vec psiholog, tako da fizika mi nija jaca strana.
Garnituru sam zamenila prosle godine, a da budem iskrena to me kostalo pet puta manje nego ta tri implatanta koje spominjes...
Nista ne moze konkretno da se kaze i predlozi ovako "na slepo", najbolje bi bilo da odes do nekog stomatologa, ili stomatoloskog fakulteta, da se pogleda tacno pozicija tog bezubog polja, kao i zubi koji bi nosili most, u kakvom su stanju, i da oni daju predlog terapije. Pozdrav!
Sto se tice mosta 2-8,to ne moze.Prvo,dvojka je sama po sebi preslab zub da bi nosila bilo kakav ozbiljan most.Da je u pitanju trojka,to je vec druga prica.Dakle,prevelik je raspon,a i osmice nisu bas neko srecno resenje za nosaca mosta.Sto se tice mosta 3-7,to moze naravno pod uslovom da su OK.