tumor dojke, pitanje za doktora

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 1:34 pm

tumor dojke, pitanje za doktora

Post od srpkinja »

Stepen raka dojke:

Stepen 2: Tumor (kancerogeni) je veci od 2cm
a manji od 5 cm i nije se nigde rasirio.

Uradjeno je sve po protokolu:
1. operacija
2.cetiri hemioterapije
3.dvadeset pet radioterapija

Zavrseno sve 18.februara

Sledeca kontrola u maju

Sledeca veca kontrola u jesen

Nisam lecena u Srbiji, zivim u inostranstvu, slabo komuniciram sa specijalistomm zbog jezicke barijere, zato molim Vas za odgovor

Pitanja
Kakvi su moje prognoze?
Gde mogu na srpskom jeziku vise da se inormisem o ovoj temi na NET-u ili nekako drugacije?

HVALA
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Pa ako pod stepen 2 mislite na T2N0M0 onda je situacija odlicna ,da li imate podatak o statusu limfnih zlezda ako je radjena disekcija aksile.
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član

Post od srpkinja »

Postovani,

Ovako pise
DIAGNOZIS: Tu.mammae 1.s.pT2NO BNO:C5040
Ne znam je li to to, ovako pise na otpusnoj listi pred hemioterapiju.

Izvagjene su zlezde(zasto ako nisu bile zahvacene?) ispod pazuha, i receno mi je da je to bilo na analizi i da nisu bile zahvacene, i da je rezultat odlican. Ne znam...

Specijalista mi jos uvek ne dozvoljava da nosim tekstilnu protezu? Rekao je tek u maju da ce mi ispisati recept...

Hvala mnogo!!!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Pa ako je je ovo BN0 isto sto i M0(ne znam u kom ste govornom podrucju?? i kako tamo kazu za metastazu)onda to jeste T2N0M0,a srpski receno mali tumor sto ce reci nizi stadijum-bolja prognoza.Zlezde su mozda bile uvecane pre operacije , ali samo njihovim uklanjanjem moze se precizno tvrditi da li su ili ne bile metastatski izmenjene,inace u onkologiji vazi princip "do u zdravo"znaci da se odredjenim stepenom hirurske radikalnosti postigne izlecenje bolesnika(narocito bitno za rane stadijume).Sto se tice proteze ako je radjena mastektomija mozda hirurg planira rekonstrukciju kada se zavrsi fibroziranje koje prati zracenje.
Korisnikov avatar
srpkinja
Stalni član
Stalni  član

Post od srpkinja »

Postovani doktore,
Zlezde nisu bile uvecane, a ja sam u Madjarskoj, ne znam kako kazu za metastazu :(

HVALA Vam od srca
Odgovori