Stepen raka dojke:
Stepen 2: Tumor (kancerogeni) je veci od 2cm
a manji od 5 cm i nije se nigde rasirio.
Uradjeno je sve po protokolu:
1. operacija
2.cetiri hemioterapije
3.dvadeset pet radioterapija
Zavrseno sve 18.februara
Sledeca kontrola u maju
Sledeca veca kontrola u jesen
Nisam lecena u Srbiji, zivim u inostranstvu, slabo komuniciram sa specijalistomm zbog jezicke barijere, zato molim Vas za odgovor
Pitanja
Kakvi su moje prognoze?
Gde mogu na srpskom jeziku vise da se inormisem o ovoj temi na NET-u ili nekako drugacije?
HVALA
tumor dojke, pitanje za doktora
Postovani,
Ovako pise
DIAGNOZIS: Tu.mammae 1.s.pT2NO BNO:C5040
Ne znam je li to to, ovako pise na otpusnoj listi pred hemioterapiju.
Izvagjene su zlezde(zasto ako nisu bile zahvacene?) ispod pazuha, i receno mi je da je to bilo na analizi i da nisu bile zahvacene, i da je rezultat odlican. Ne znam...
Specijalista mi jos uvek ne dozvoljava da nosim tekstilnu protezu? Rekao je tek u maju da ce mi ispisati recept...
Hvala mnogo!!!
Ovako pise
DIAGNOZIS: Tu.mammae 1.s.pT2NO BNO:C5040
Ne znam je li to to, ovako pise na otpusnoj listi pred hemioterapiju.
Izvagjene su zlezde(zasto ako nisu bile zahvacene?) ispod pazuha, i receno mi je da je to bilo na analizi i da nisu bile zahvacene, i da je rezultat odlican. Ne znam...
Specijalista mi jos uvek ne dozvoljava da nosim tekstilnu protezu? Rekao je tek u maju da ce mi ispisati recept...
Hvala mnogo!!!
Pa ako je je ovo BN0 isto sto i M0(ne znam u kom ste govornom podrucju?? i kako tamo kazu za metastazu)onda to jeste T2N0M0,a srpski receno mali tumor sto ce reci nizi stadijum-bolja prognoza.Zlezde su mozda bile uvecane pre operacije , ali samo njihovim uklanjanjem moze se precizno tvrditi da li su ili ne bile metastatski izmenjene,inace u onkologiji vazi princip "do u zdravo"znaci da se odredjenim stepenom hirurske radikalnosti postigne izlecenje bolesnika(narocito bitno za rane stadijume).Sto se tice proteze ako je radjena mastektomija mozda hirurg planira rekonstrukciju kada se zavrsi fibroziranje koje prati zracenje.