Tebi ce raditi klasicnu abdominalnu laparoskopiju.Vecina zena radi upravo to.Nije nista strasno,nemas razloga za brigu,znam mnoge koje su to prosle.To je kratkotrajna anestezija,ni ona nije tako strasna.Tokom dijagnostike,ukoliko je to potrebno,moze se izvrsiti neka manja intervencija(priraslice,polipi...)mada su moguce i malo slozenije.Hirurgu je mnogo udobniji postupak od transvaginalne jer se stomak napuni gasom i ima vecu moc manipulacije,moze odraditi ozbiljnije zahvate.Dakle,nista strasno,smejaces se sama sebi kada sve prodje ali jedino ti imas pravo na to jer se to desava TEBI,to je TVOJE telo i tvoj strah- normalan i potpuno ljudski.anuska 83 napisao:Jesa71,hvala na informaciji,ali ja moram da budem jos malo dosadna. Meni treba da se radi laparoskopija(mozda sam dosadna ali sam zbunjena).A transvaginalna ili histerorkopija mi se ne poklapju sa tom intervencijom(snimanjem).Moj doca mi je objasnio da kroz trbusni zid mi uvode te sonde ili kako se vec zovu ti laparo instrumenti. Radi se u anest.i isti dan idem kuci. U pitanju je jedan profesor u bg,i radice mi privatno.
jako sam zbunjena i preplasena .Najgori je strah od nepoznatog,tako da bi mi puno znacilo da cujem necija iskustva vezana za laparoskopiju.
Ja sam se,jednostavno,slozila sa mojom Dr. da budem jedna od onih koje probaju nesto drugacije...rezultat je isti,jedino sto sam izbegla rezove,konce,dren...sve mi je to licilo na manje agresivnu metodu...
Samo hrabro,stvarno nemas razloga za brigu,to se radi rutinski.
OK?