Veliki pozdrav
amiodaron
amiodaron
posto su mi nasli koksaki b tipa i utvrdili da mi se zalizak udebljao kao i perikad a imam uzasne simptome kao sto su gusenje ,povisen pritisak,mislim pritisak varira
malaksalost ,vtroglavice i naravno nezaboravne aritmije
kako su mi rekli u tom trenutku kada me je uhvatilo ovo stanje oni su mi rekli da mi je na ekg-u svaka druga bila ekstrasistola i ukljucili mi da pijem amiodaron.Ali prvo sam pila pet dana po pola pa dva dana pauza a sad posle dve nedelje pijem cetiri dana po cetvrtinicu leka i tri dana pauza.Ja znam da su svi protiv tog leka ali mene zanima jel je on stvarno toliko toksican,mada su mi rekli da ne bi trebalo da izazove neke tegobe ako se pije u tako maloj dozi:( Ne znam sta da radim isla sam na ultra zvuk stitne zlezde i abdomena i sve je hvala BOgu ok.Samo me brine sto mi se svi deru kad kazem da pijem taj lek pocev od moje tetke koja je isto doktor
Pa vas molim ako neko pije taj lek da mi kaze sta su vam doktori rekli za to.
Veliki pozdrav
Veliki pozdrav
Od pre dve/tri nedelje pijem amiodaron, upocetku nisam ni znala o kakvom se leku radi, dok uvazeno medicinsko osoblje nije pocelo sazaljivo da me gleda, jer boze _ tako sam mlada a vec na amiodaronu.
Sada, kada i sama znam o kakvom je leku rec, plasim se njegovih posledica. Trenutno pijem 200mg dnevno, i molim Vas da mi prenesete vasa iskustva u veyi tog leka, duyine njegove upottebe i ostalog ako znate.
Poseban pozdrav za Milicu, koja je prosla verovatno kroz iste reakcije.
Sada, kada i sama znam o kakvom je leku rec, plasim se njegovih posledica. Trenutno pijem 200mg dnevno, i molim Vas da mi prenesete vasa iskustva u veyi tog leka, duyine njegove upottebe i ostalog ako znate.
Poseban pozdrav za Milicu, koja je prosla verovatno kroz iste reakcije.
-
disekcija
- Novi član

- Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:12 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
amoidaron je jedan od najefikasnijih antiaritmika ! ne brinite . ranije se cuvao kao rezerva ako ni jedan drugi ne deluje medjutim sada su neke nove mode u farmakoterapiji , zato vas tako gladaju jer to ne znaju . deluje maltene na sve aritmije . sama struktura sadrzi jod pa se ne preporucuje da se suncate , moze malo da preboji kozu plavicasto, ali to je samo teorija . ako vam ga je lekar prepisao i vi se dobro osecate , samo napred .
amiodaron
Amiodaron je generalno jako toksican lek, ono sto ce sigurno da se pojavi uskoro jeste depoziti na roznjaci i malo ce te zuljati oci. ali postoje kapi za to.
Sledeca stvar koja je "the most common" je poremecaj rada stitne zlezdei tu se prestaje sa njim.
Ja sampio amiodaron od 16 do 23 godine i tad su mi se javili ovi simtomi koje sam pomenuo pa mi je ukinut.
pozdrav
Sledeca stvar koja je "the most common" je poremecaj rada stitne zlezdei tu se prestaje sa njim.
Ja sampio amiodaron od 16 do 23 godine i tad su mi se javili ovi simtomi koje sam pomenuo pa mi je ukinut.
pozdrav