amiodaron

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 9:46 pm

amiodaron

Post od milicica »

posto su mi nasli koksaki b tipa i utvrdili da mi se zalizak udebljao kao i perikad a imam uzasne simptome kao sto su gusenje ,povisen pritisak,mislim pritisak varira :( malaksalost ,vtroglavice i naravno nezaboravne aritmije :( kako su mi rekli u tom trenutku kada me je uhvatilo ovo stanje oni su mi rekli da mi je na ekg-u svaka druga bila ekstrasistola i ukljucili mi da pijem amiodaron.Ali prvo sam pila pet dana po pola pa dva dana pauza a sad posle dve nedelje pijem cetiri dana po cetvrtinicu leka i tri dana pauza.Ja znam da su svi protiv tog leka ali mene zanima jel je on stvarno toliko toksican,mada su mi rekli da ne bi trebalo da izazove neke tegobe ako se pije u tako maloj dozi:( Ne znam sta da radim isla sam na ultra zvuk stitne zlezde i abdomena i sve je hvala BOgu ok.Samo me brine sto mi se svi deru kad kazem da pijem taj lek pocev od moje tetke koja je isto doktor :( Pa vas molim ako neko pije taj lek da mi kaze sta su vam doktori rekli za to.
Veliki pozdrav
pejca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2005 8:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od pejca »

i ja pijem amiodaron i to svaki dan po200 mg nije nista tako opasan ani manje stetan od drugih antiaritmika samo usaglasi sebe sa potrebama i dozom kako ti najvise odgovara
marija r
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm

Post od marija r »

Pozdrav!Mogu samo da ti kazem da moj otac vec dve godine pije amiodaron i to po dve tablete dnevno!!!Dve godine bez dana prekida..i hvala Bogu sve je u redu,nikakvih nuspojava nije bilo,bas nikakvih.Pozdrav!
sandra s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 12, 2005 8:13 pm

Post od sandra s »

Od pre dve/tri nedelje pijem amiodaron, upocetku nisam ni znala o kakvom se leku radi, dok uvazeno medicinsko osoblje nije pocelo sazaljivo da me gleda, jer boze _ tako sam mlada a vec na amiodaronu.
Sada, kada i sama znam o kakvom je leku rec, plasim se njegovih posledica. Trenutno pijem 200mg dnevno, i molim Vas da mi prenesete vasa iskustva u veyi tog leka, duyine njegove upottebe i ostalog ako znate.
Poseban pozdrav za Milicu, koja je prosla verovatno kroz iste reakcije. :roll:
disekcija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:12 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od disekcija »

amoidaron je jedan od najefikasnijih antiaritmika ! ne brinite . ranije se cuvao kao rezerva ako ni jedan drugi ne deluje medjutim sada su neke nove mode u farmakoterapiji , zato vas tako gladaju jer to ne znaju . deluje maltene na sve aritmije . sama struktura sadrzi jod pa se ne preporucuje da se suncate , moze malo da preboji kozu plavicasto, ali to je samo teorija . ako vam ga je lekar prepisao i vi se dobro osecate , samo napred .
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

amiodaron nije bombona koja se propisuje odmah kada se uoci aritmija.............
djomla100
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 12:50 am

amiodaron

Post od djomla100 »

Amiodaron je generalno jako toksican lek, ono sto ce sigurno da se pojavi uskoro jeste depoziti na roznjaci i malo ce te zuljati oci. ali postoje kapi za to.
Sledeca stvar koja je "the most common" je poremecaj rada stitne zlezdei tu se prestaje sa njim.
Ja sampio amiodaron od 16 do 23 godine i tad su mi se javili ovi simtomi koje sam pomenuo pa mi je ukinut.
pozdrav
Odgovori