dijagnoza:ENDOMETRIOZA VAGINE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ravijojla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 11:26 pm

dijagnoza:ENDOMETRIOZA VAGINE

Post od ravijojla »

U VAGINI MI SE POJAVILO NESTO NALIK NA MALE CRNE "BUBULJICE".GINEKOLOG MI JE REKAO DA JE TO ENDOMETRIOZA VAGINE.OSTALA SAM ZBUNJENA JER ZNAM DA JE TO BOLEST MATERICE.DOKTOR PREPRUCUJE SPALJIVANJE
JEL IMAO NEKO SLICAN PROBLEM?.MOLIM NEKOG DOKTORA DA MI KAZE JEL JE SPALJIVANJE OBAVEZNO I DA LI POSTOJI NEKI DRUGI NACIN DA SE OVO RESI?
ravijojla
Novi član
Novi član

Post od ravijojla »

ZABORAVILA SAM DA KAZEM DA IMAM 30 GODINA I DA SAM SE PORODILA PRE 5 MESECI.dO PRE MESEC DANA SVE JE BILO U REDU A SAD NA KOLPOSKOPIJI ENDOMETRIOZA(BUKVALNO:TRI CRNE TACKICE-ETO KOLIKO JE IMA)
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Gđo
Endometrioza vagine se sreće pogotovu na mestu reza od epiziotomije. Ipak češće je tzv. granulom, granulaciono tkivo na mestu reza.
A da li iko od vaših stručnjaka razmišlja o biopsiji sumnjivog mesta!?

Pozdrav DrPeđaDj
ravijojla
Novi član
Novi član

Post od ravijojla »

Prvo da vam se zahvalim na odgovoru.Doktor mi je rekao da imam
i jednu tackicu na medjici na rani od epiziotomije .Kaze da se na vagini to pojavilo jer sam verovatno imala neku mikropovredu. Sada te tacke vise nisu ni crne, posle menstruacije promenile su boju u crveno i vise lice na neke ranice.Ginekolog mi je objasnio da su se"ispraznile".Biopsiju mi niko nije pominjao samo hitno spaljivanje laserom da se ne bi sirilo.Zar postoji mogucnost da bi se biopsijom otkrilo da to nije endometrioza i da je nedaj boze nesto maligno?
Odgovori