MOLIM SAVET-STA POSLE VANMATERICNE TRUDNOCE
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
MOLIM SAVET-STA POSLE VANMATERICNE TRUDNOCE
pre nekoliko dana mi je ustanovljena vanmatericna trudnoca i uradjena celioskopija. U bolnici je prilicna guzva i tesko je naci nekoga od lekara koji bi seo sa tobom i popricao o tome. Tako sam stosta procitala na internetu, stosta saznala od drugih devojaka sa slicnim iskustvom ali nisam uspela da saznam kada ponovo smem da ostanem u drugom stanju, odn. koliko treba da sacekamo od operacije i da li je potrebno na nesto posebno obratiti paznju. Eto toliko, unapred zahvalna.
evo mene opet, danas sam bila kod lekara na kontroli posle celioskopije. Doktor koji me je operisao je na odmoru. Ne mozete verovati, dobila sam 3 razlicita odgovora na moje pitanje, naravno od tri razlicita lekara. (sta cu, nepoverljiva sam pa sam pitala vise njih). Jedan doktor mi je rekao da moram cekati 6 meseci do sledeceg pokusaja, drugi da je potrebno cekati 4 meseca a doktorka koja mi je skidala konce da to mogu odmah. Hajde sad pa ti budi pametna???
Meni se naravno zuri posto nisam bas u cvetu mladosti i nemam dece i u u interesu mi je da sto pre ponovo pokusamo ali da li je to dobro ili nije??? Ima li neko iskustva u ovome???

Imam drugaricu koja je imala vanmatericnu i ujedno joj lekar rekao da joj jajnik nije dobro i da ga moraju nakon biopcije izvaditi, znaci ostala je sa jednim jajnikom i sklonjena vanmatericna e sad otprilike za 6 meseci ako sve kontrole su dobre moze se pokusati u njemon slucaju. Najvise zbog rane, jer ona ima 2 mala reza prvi su radili zbog nopsije i ciscenja, a drugi kad je komisija odlucila da ga izvadi.
hvala Bozice.. kod tvoje drugarice je specifican slucaj, kod mene nista nisu sekli ni vadili, radjena je samo punkcija, nisu dirali jajovod i rane koje imam su jako male...u svakom slucaju sacekacu da se doktor koji me je operisao vrati sa odmora pa cemo da vidimo, valjda cu dobiti neku konkretniju informaciju.. u svakom slucaju hvala jos jednom ... bice valjda sve ok.. POZDRAV!!!