MOLIM SAVET-STA POSLE VANMATERICNE TRUDNOCE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
migica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 1:46 pm

MOLIM SAVET-STA POSLE VANMATERICNE TRUDNOCE

Post od migica »

pre nekoliko dana mi je ustanovljena vanmatericna trudnoca i uradjena celioskopija. U bolnici je prilicna guzva i tesko je naci nekoga od lekara koji bi seo sa tobom i popricao o tome. Tako sam stosta procitala na internetu, stosta saznala od drugih devojaka sa slicnim iskustvom ali nisam uspela da saznam kada ponovo smem da ostanem u drugom stanju, odn. koliko treba da sacekamo od operacije i da li je potrebno na nesto posebno obratiti paznju. Eto toliko, unapred zahvalna.
migica
Novi član
Novi član

Post od migica »

evo mene opet, danas sam bila kod lekara na kontroli posle celioskopije. Doktor koji me je operisao je na odmoru. Ne mozete verovati, dobila sam 3 razlicita odgovora na moje pitanje, naravno od tri razlicita lekara. (sta cu, nepoverljiva sam pa sam pitala vise njih). Jedan doktor mi je rekao da moram cekati 6 meseci do sledeceg pokusaja, drugi da je potrebno cekati 4 meseca a doktorka koja mi je skidala konce da to mogu odmah. Hajde sad pa ti budi pametna??? :roll: Meni se naravno zuri posto nisam bas u cvetu mladosti i nemam dece i u u interesu mi je da sto pre ponovo pokusamo ali da li je to dobro ili nije??? Ima li neko iskustva u ovome???
bozica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2005 11:03 am

Post od bozica »

Imam drugaricu koja je imala vanmatericnu i ujedno joj lekar rekao da joj jajnik nije dobro i da ga moraju nakon biopcije izvaditi, znaci ostala je sa jednim jajnikom i sklonjena vanmatericna e sad otprilike za 6 meseci ako sve kontrole su dobre moze se pokusati u njemon slucaju. Najvise zbog rane, jer ona ima 2 mala reza prvi su radili zbog nopsije i ciscenja, a drugi kad je komisija odlucila da ga izvadi.
migica
Novi član
Novi član

Post od migica »

hvala Bozice.. kod tvoje drugarice je specifican slucaj, kod mene nista nisu sekli ni vadili, radjena je samo punkcija, nisu dirali jajovod i rane koje imam su jako male...u svakom slucaju sacekacu da se doktor koji me je operisao vrati sa odmora pa cemo da vidimo, valjda cu dobiti neku konkretniju informaciju.. u svakom slucaju hvala jos jednom ... bice valjda sve ok.. POZDRAV!!!
:D
Odgovori