Prirodni porodjaj

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

ivana d.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 20, 2005 4:35 pm

Post od ivana d. »

Sprle, u pravu si. Izvinjavam se citaocima foruma sto sam upotrebila rec drogiran, ali sam diskusiju otvorila iz razloga sto je moja prijateljica zaista imala jako lose iskustvo sa epiduralom. Porodjaj je jako dugo trajao, a beba je zaista rodjena uspavana.
U principu, ne volim jednostrane prilaze problematici. Porodjaj je individualna stvar i zaista zavisi od mnogo faktora. Naravno, i prirodan porodjaj, carski rez i periduralna anestezija imaju razloge za i protiv i svuda postoi rizik.
Mislim da je taj rizik mnogo manji i porodjaj laksi ukoliko su trudnice isle na psihofizicke pipreme. Mislim da je adekvatna psihofizicka piprema jako bitna ii u slucaju prirodnog i u slucaju periduralnog porodjaja.
Zanima me da li je neka od vas koje ste se odlucile za peridural isla na pripreme i kako su vam vezbe disanja pomogle prilikom porodjaja?
Meni je to mnogo znacilo.
bozica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2005 11:03 am

Post od bozica »

Ne znam, ljudi, sve je indivudualno, znam osobe da ne moze da bude prirodnije poradjale malte ne u kuci i izgubile bebe i zena koje su morale da koriste vakum jer nisu mogle da se otvore da same izbace bebu a fizickoj konstituciji sposobne( sto mislim da stvarno ima veze kakvu si mladost vodio - koriscenje i duzine antibebi pilula, hormona, stresa...)
I zene kojima je to ulepsalo porodjaj( mislim na epiduralnu). A s druge stane sad bas toliko da na bebu utice mislim da mora da cesce ili vise dozira da to deiluje ili dodje u toj meri do bebe. Opet dosta zavisi i genetski kako regujemo na poroddjaj i nacina zivota, pa valjda na osnovu toga i odluciti za da ili ne.
bozica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2005 11:03 am

Post od bozica »

Cinjenica je da dosta beba ostaje u zivotu.
Odgovori