Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Trudna sam 3 meseca . Danas na pregledu mi je doktor rekao da imam polip. Kaze da moze da nestane posle porodjaja ili ce mo ga kasnije leciti . Sta je to ? Dali je opasno ? moze li imati posledica po bebu ? kako se leci ?
Koliko ja znam (nisam lekar) polip nema nikakve posledice po bebu, on moze da pravi problem pri zacecu sto kod tebe ocigledno nije bio slucaj (hvala bogu) . Mislim da nemas razloga za brigu. Sta ti je sem onoga sto si navela rekao tvoj ginekolog.
Nije mi nista konkretno rekao osim da ce mi se to pokazati i na rezultatima papa testa. Danas sam dobila rezultate papa testa i sve je u redu
Problem mi je sto sam vec pet godina kod jednog doktora (Kopcok Backi Petrovac) a posto zivim i radim u opstini Backa palanka moja firma ima svog lekara i ja sam obavezna da se lecim kod njih.Samo mi oni mogu dati bolovanje koje je u firmi validno , pa sad oni traze da idem kod ginekologa u Backoj Palanci . Koje je vreme potrebo da prodje da bi se na exspertnom uz video pol deteta , muz mi je jako radoznao
Draga Gđo
Polip koji vi imate je tzv. decidualni polip, koji nastaje nakon zatrudnjivanja, od hormonima trudnoće izmenjene sluzokože materice.
Njega ne treba nipošto dirati već kako su i vama uradili pratiti.
Niste u rizičnoj trudnoći zbog prisustva decidualng polipa.
Interesuje me da li neko moze da mi odgovori na pitanje da li polip moze sam od sebe da otpadne i koliko se to cesto dogadja. Pri tome nije u pitanju polip koji je nastao za vreme trudnoce.