polip

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
difembahija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 6:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

polip

Post od difembahija »

:cry: Trudna sam 3 meseca . Danas na pregledu mi je doktor rekao da imam polip. Kaze da moze da nestane posle porodjaja ili ce mo ga kasnije leciti . Sta je to ? Dali je opasno ? moze li imati posledica po bebu ? kako se leci ?
macjem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 6:44 pm

Post od macjem »

Koliko ja znam (nisam lekar) polip nema nikakve posledice po bebu, on moze da pravi problem pri zacecu sto kod tebe ocigledno nije bio slucaj (hvala bogu) :D. Mislim da nemas razloga za brigu. Sta ti je sem onoga sto si navela rekao tvoj ginekolog.
difembahija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 6:46 pm

Post od difembahija »

:D Nije mi nista konkretno rekao osim da ce mi se to pokazati i na rezultatima papa testa. Danas sam dobila rezultate papa testa i sve je u redu :wink:
Problem mi je sto sam vec pet godina kod jednog doktora (Kopcok Backi Petrovac) a posto zivim i radim u opstini Backa palanka moja firma ima svog lekara i ja sam obavezna da se lecim kod njih.Samo mi oni mogu dati bolovanje koje je u firmi validno , pa sad oni traze da idem kod ginekologa u Backoj Palanci . Koje je vreme potrebo da prodje da bi se na exspertnom uz video pol deteta , muz mi je jako radoznao :x
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Gđo
Polip koji vi imate je tzv. decidualni polip, koji nastaje nakon zatrudnjivanja, od hormonima trudnoće izmenjene sluzokože materice.
Njega ne treba nipošto dirati već kako su i vama uradili pratiti.
Niste u rizičnoj trudnoći zbog prisustva decidualng polipa.

Pozdrav DrPeđaDj
macjem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 6:44 pm

Post od macjem »

Interesuje me da li neko moze da mi odgovori na pitanje da li polip moze sam od sebe da otpadne i koliko se to cesto dogadja. Pri tome nije u pitanju polip koji je nastao za vreme trudnoce.
Odgovori