Bol u bradavici

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Korisnikov avatar
Anjina Mama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Anjina Mama »

Nisam bila kod dr-a, smirilo mi se od ovih "tufera". Bila sam i bolesna, kao i beba, imali smo svi grip, pa nisam nigde ni izlazila. Mada da i dalje mislim da je najbolje da odem svakako kod lekara. Tako je bilo i na pocetku, smirila se bol, pa nakon par dana ponovo je pocela.
Videcemo, svakako se javljam, kada se ustanovi sta je.....ipak jos ne bih pocela na svoju ruku sa daktanolom.....
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

Majda super da je bolje. I mi smo opet na daktanolu, i baš razmišljam kako tako često imamo soor. I onda mi je palo na pamet: ove AD kapi koje su povučene iz prodaje a koje sam ja davala bebi (srećom ne svaki dan) su povučene zato što je u njima bila veća količina Candide od dozvoljene :evil:
Pošto je moja beba rođena u proleće ja joj celo proleće i leto nisam davala AD kapi i kad sam počela, negde u oktobru, tako nam je i krenuo problem sa soorom, evo sad se treći put već lečimo :(
Majda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2005 8:42 pm

Post od Majda »

O svasta za te AD kapi.
A kako si prepoznala soor? Po bolu ili necem drugom?
Jer ja sam malo pocela da se gubim - vise ne znam da li je bol pri sisanju sada normalan jer bebica jako vuce ili posledica soora.
Nadam se da ti je vec bolje.
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

Bradavice me peku, na početku podoja baš onako bole, posle bude bolje. Ali me bole i između podoja i crvene su. Na desnoj, koja je više zahvaćena koža je nekako svetlucava i ljuspa se.
E sad, mi smo prvih 6 meseci zaista bezbolno dojile (osim onog početničkog navikavanja bradavica-kad ti je bradavica onako stalno iziritirana) pa mi nije bilo teško da prepoznam da nešto nije u redu jer do tada je sve bilo super i onda na jednom bol i peckanje.
Uglavnom kod soora bi trebalo do osetnog poboljšanja da dođe posle 24-48 sati mazanja daktanolom. I mora se nastaviti mazanje dve nedelje.
Nama se prvi put soor vraćao dok nisam brushaltere i potkošulje oprala na 90 stepeni. I sve stvari koje beba stavlja u usta (igračke) sam prala deterdžentom i vrućom vodom svako veče.
Majda
Aktivan član
Aktivan član

Post od Majda »

Mene bradavice sada bole samo na pocetku podoja i to traje nekih desetak sekundi. Jesu crvene ali opet, ne preterano i to sve moze biti jer beba jako vuce. A sto se tice bola izmedju podoja, postoji ali ga ja sada tumacim kao dolazenje mleka, jer je vise kao neko ziganje. Koza mi se ne ljuspa. I dalje stavljam daktanol. A mozda je i normalno da manji simptomi soora i dalje traju. Sve sterilisem.

:)
Majda
Aktivan član
Aktivan član

Post od Majda »

Kako ste?
:)
Korisnikov avatar
Anjina Mama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Anjina Mama »

Meni je nesto bolje... Izgleda od onih tufera sa gelom, bradavica mi je manje crvena, ali me par minuta nakon podoja u dubini dojke imam ziganje. Mada to sada ne traje dugo, kao u prvo vreme. Videcemo...
I nikako da odem do lekara.... Ma nemam vremena ni kosu da operem, a o ostalim stvarima da ne pricam :evil:
Nikada u zivotu nisam bila neurednija i odvratnija samoj sebi :cry:
A sada smo poceli da mucimo muku i sa zubima, pa to jos doprinosi celoj situaciji :cry:
Majda
Aktivan član
Aktivan član

Post od Majda »

Anjina Mama napisao: Ma nemam vremena ni kosu da operem, a o ostalim stvarima da ne pricam :evil:
Nikada u zivotu nisam bila neurednija i odvratnija samoj sebi :cry:
Takodje... :roll:
(Bas sam se danas zalila jer sam po ko zna koji put odlozila pranje kose.)
Odgovori