Slazem se s vama naravno.Ja zivim u Smed. Palanci slicna malogradjanska sredina ali sam prilicno verujuca pa znam da hriscanstvo propoveda da "nije nase da sudimo....
tako da neko ko je vernik nebi trebalo da se tako ponasa, vec neko ko je
primitivan.
Zar invalid nije isto engleska rec. Ma nas bi covek svaku upropastio.
Specijalno odeljenje
Specijalne potrebe
Ometen u razvoju
Retardiran
Invalid
Mentalno zaostao
Kakvu god da rec smisle narod ce ih "obeleziti"
Pozdrav
Ozbiljna tema - sramota!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Invalid je rec latinskog porekla, doslovno znaci "NE-VREDAN". Invalidna kreditna kartica - kreditna kartica bez vrednosti, nevazeca... Uzas kako je to ruzna rec.
Etymology: Latin invalidus weak, from in- + validus
http://www.merriam-webster.com/cgi-bin/ ... va=invalid
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Aktivan član
Postovani dr. Ivice
negde sam vec napisala na formu ali mozda niste videli pa cu opet:
Bezgranicno Vam se divim, sto ste se jedini (zbog muke obijam sijaset slicnih foruma) potpisali imenom i prezimenom, te na taj nacin (po mom misljenju) stavili krunu na svoju karijeru. Da je vise dr-ova kao sto ste Vi gde bi nam kraj bio.Kad ste prema nama dosadnim korisnicima interneta ovoliko strpljivi kakvi li ste tek s pacijentima.
P.S.Samo Vam malkice zameram sto ste ateista, ali dobro....
negde sam vec napisala na formu ali mozda niste videli pa cu opet:
Bezgranicno Vam se divim, sto ste se jedini (zbog muke obijam sijaset slicnih foruma) potpisali imenom i prezimenom, te na taj nacin (po mom misljenju) stavili krunu na svoju karijeru. Da je vise dr-ova kao sto ste Vi gde bi nam kraj bio.Kad ste prema nama dosadnim korisnicima interneta ovoliko strpljivi kakvi li ste tek s pacijentima.
P.S.Samo Vam malkice zameram sto ste ateista, ali dobro....

-
- Stalni član
- Kontakt:
Ehhh, nemojte tako, kakvo crno divljenje. Inace ovo o zameranju - ja sebi zameram jedno hiljadu stvari, da sad ne pocinjem
Ovo o pacijentima i kakav sam prema njima - ima ovde na forumu i ljudi koji su bili u kod mene u ordinaciji (Zeleznicka zdravstvena stanica, primamo i ljude kojinisu sa zeleznice...). Ja se nadam da ce jednom moci to da se proveri i na druge nacine, na primer ovako: osim poseta seminarima na kojima cemo da placamo za poene da bi obnovili licencu u Lekarskoj Komori, mogli bi iz Komore da traze i da nas pacijenti evaluiraju, da daju svoje misljenje o nama, pa da se i to malo racuna. A na nekom sajtu Komore da moze da se proveri ko je gde i ko je kakav, zasto da ne... Jer, dzaba ti bilo strucnjaka koji su namcori, baksuzi i neuroticari. A imamo ih dosta kod nas - znaju "sve pod kapom nebeskom", ali su kao u onoj narodnoj: "do podne mrzi ceo svet, od podne i samog sebe"

Ovo o pacijentima i kakav sam prema njima - ima ovde na forumu i ljudi koji su bili u kod mene u ordinaciji (Zeleznicka zdravstvena stanica, primamo i ljude kojinisu sa zeleznice...). Ja se nadam da ce jednom moci to da se proveri i na druge nacine, na primer ovako: osim poseta seminarima na kojima cemo da placamo za poene da bi obnovili licencu u Lekarskoj Komori, mogli bi iz Komore da traze i da nas pacijenti evaluiraju, da daju svoje misljenje o nama, pa da se i to malo racuna. A na nekom sajtu Komore da moze da se proveri ko je gde i ko je kakav, zasto da ne... Jer, dzaba ti bilo strucnjaka koji su namcori, baksuzi i neuroticari. A imamo ih dosta kod nas - znaju "sve pod kapom nebeskom", ali su kao u onoj narodnoj: "do podne mrzi ceo svet, od podne i samog sebe"

-
- Aktivan član
Vrlo ozbiljna tema, zaista - ozbiljno postavljena, sa dobrim postovima, i vazna... Po meni, razlog ovom, kao i mnogim drugim problemima, lezi u zaostalosti i nepismenosti naseg tuznog naroda... Svakako da i religija tu igra svoju ulogu... i ovo sto je Boban navela... ali je po meni osnovno to sto smo prosti, neobavesteni, neprosveceni...
Ivice - tvoj utisak o vecem broju invalida, paralizovanih i sl na Zapadu delila sam i ja u svojim prvbim godinama zivota napolju... degenerisane li nacije, pomislih milion puta... dok ne naucih jezik i ne provalih koliki se recimo % parlamentarnih rasprava vodi o unapredjenju polozaja takvih ljudi... i koliko smo mi vekova daleko od toga... U pocetku nisam mogla da na ulici obuzdam pogled da se 3 puta ne vrati na nekoga tesko obogaljenog, koji svojim kolicima recimo upravlja jezikom... Sad sam se navikla u tolikoj meri da slabo uopste konstatujem da je prosao neko drugaciji...
Ima jos jedna stvar kod nas - od prostote i nepoznavanja problema, cesto ideja o ZARAZNOSTI nekih bolesti (koje blage veze sa zarazom nemaju), pa stoga izbegavanje takvih ljudi - "za svaki slucaj"... Takodje i i trip o zaraznosti time sto uopste GLEDAS u bolesnog.. Tako jedna moja rodjaka jednoj trudnici najdobronamernije daje savet da, dok je trudna, "ne pogleda nista lose"... A jedna druga mi savetuje da tecu, sa rakom na plucima, ne ljubim, jer "otkud znas, ni doktori ne znaju"... Ideja o tome da bolesni donose zlu srecu takodje...
O ovome moze do sutra, nazalost...
Ivice - tvoj utisak o vecem broju invalida, paralizovanih i sl na Zapadu delila sam i ja u svojim prvbim godinama zivota napolju... degenerisane li nacije, pomislih milion puta... dok ne naucih jezik i ne provalih koliki se recimo % parlamentarnih rasprava vodi o unapredjenju polozaja takvih ljudi... i koliko smo mi vekova daleko od toga... U pocetku nisam mogla da na ulici obuzdam pogled da se 3 puta ne vrati na nekoga tesko obogaljenog, koji svojim kolicima recimo upravlja jezikom... Sad sam se navikla u tolikoj meri da slabo uopste konstatujem da je prosao neko drugaciji...
Ima jos jedna stvar kod nas - od prostote i nepoznavanja problema, cesto ideja o ZARAZNOSTI nekih bolesti (koje blage veze sa zarazom nemaju), pa stoga izbegavanje takvih ljudi - "za svaki slucaj"... Takodje i i trip o zaraznosti time sto uopste GLEDAS u bolesnog.. Tako jedna moja rodjaka jednoj trudnici najdobronamernije daje savet da, dok je trudna, "ne pogleda nista lose"... A jedna druga mi savetuje da tecu, sa rakom na plucima, ne ljubim, jer "otkud znas, ni doktori ne znaju"... Ideja o tome da bolesni donose zlu srecu takodje...
O ovome moze do sutra, nazalost...
Duboko sam potresena sadrzajem ovih tekstova,ali na zalost to je nasa realnost.Niko od nas obicnih smrtnika nije zasticen od bilo koje bolesti, te bi na taj nacin svi trebali da razmisljaju.Svaki bolestan covek treba da ima na umu da postoje humani ljudi pocev od zdravstvenih radnika,bliskih prijatelja i ljudi zdravog razuma koji vam zele pomoci.
Zato glavu gore jer jedini cilj je put do vaseg ozdravljenja.
SRETNO!
Zato glavu gore jer jedini cilj je put do vaseg ozdravljenja.
SRETNO!
-
- Stalni član
- Kontakt:
Pisao sam o uticaju religije na formiranje misljenja i stavova prema bolesti.
Upravo nam je na forumu osvanuo jedan tekst koji vise nego upecatljivo ilustruje to sto sam tvrdio:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight=
Sad, ako neko ima zivaca, neka razmrsi sve sto je umrsio postavljac onog teksta.
Upravo nam je na forumu osvanuo jedan tekst koji vise nego upecatljivo ilustruje to sto sam tvrdio:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight=
Sad, ako neko ima zivaca, neka razmrsi sve sto je umrsio postavljac onog teksta.